@FinalewekenEde : Het Ravijn neemt leiding over van Polar Bears Ede

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - In de nek-aan-nekrace waar de vrouwenteams van Polar Bears en Het Ravijn al het gehele seizoen in verwikkeld zijn heeft Het Ravijn zaterdag de koppositie weer gepakt. De waterpolosters van Polar Bears voerden de lijst lange tijd aan, maar speelden zaterdag onnodig gelijk tegen nummer drie ZVL (8-8).

Al speelde Het Ravijn pas uren later, de ploeg van Gerrit-Jan Schothans (foto archief) kon er al vanuit gaan van de troon gestoten te zijn; hekkensluiter ZV Haerlem werd niet verwacht grote weerstand te kunnen bieden. Zo bleek: Het Ravijn won met 4-16 en gaat momenteel aan kop. Polar Bears heeft echter nog alle reden niet in zak en as te gaan zitten.

Een spannend duel in Leiden nam een gevleugelde start: de eerste periode was doelpuntrijk: 4-4. Ook in de opvolgende periodes bleken de twee hoofdklasseploegen bijzonder aan elkaar gewaagd. Tot in de laatste minuten: Marloes Nijhuis kreeg anderhalve minuut voor tijd de ultieme kans om Polar Bears op voorsprong te zetten, maar de strafworp ging mis. In de laatste minuut creëerde Elsemiek Sevenich nog een grote kans uit een vrije bal, maar ook die vloog over.

,,We hebben op zich goed gestreden, maar kijkend naar de eindfase hadden we eigenlijk moeten winnen," vond coach Gerrit-Jan Schothans.

Echt nerveus maakt de Edese trainer zich niet nu Het Ravijn zijn ploeg van de troon gestoten heeft. ,,We krijgen volgende week ZVL in eigen huis en de week erna komt Het Ravijn op bezoek, dus we hebben het in eigen hand. Als we vanaf nu niet meer verliezen zitten we goed." Polar Bears heeft lang aan kop gestaan, maar het seizoen gaat een spannendere fase in nu de top drie elkaar constant tegenkomt.

De kansen inschatten vindt Schothans lastig, ,,Het is fifty-fifty tussen ons en Het Ravijn. Wij hebben uit bij hun gewonnen, dat is gunstig, maar het is moeilijk in te schatten."

ZVL volgt op vier punten afstand. De kans dat de ploeg uit Leiden nog mee gaan doen, is vrij klein.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie