@FinalewekenEde : Edese hockey vrouwen overtuigen en spelen zich veilig

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese hockeyvrouwen hebben zich twee ronden voor het einde veilig gespeeld. Mede degradatie kandidaat Ares werd in eigen huis met 1-4 verslagen. Ede verlengt daarmee het eersteklasserschap.

Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen veel spanning voelden. Winst of verlies was voor beide teams van het grootste belang. In het eerste kwartier wist Ede al te overtuigen en kreeg het voldoende kansen en strafcorners om Ares te pijnigen.

Carina Snijders-Blok scoorde vanuit een strafcorner de 0-1. Daarna stond Ares bij iedere corner goed te verdedigen waardoor het verre weg van gemakkelijk ging voor de bezoeksters. Vlak voor rust bracht Kim Kwant de 0-2 op het scorebord door een fraai ingeslagen strafcorner.

Direct na de pauze leek Ede het goede spel van de eerste helft niet te kunnen voortzetten. Maar ondanks slordig balverlies en het weggeven van kleine kansjes, wist Dymphe Laan de stand uit te breiden naar 0-3.

Dit in een periode dat Ede met 10 vrouwen op het veld stond door een gele kaart voor verdediger Laura Hilgersom. Direct daarna scoorde Ares de enige treffer en bleef het spel onrustig heen en weer gaan.

Maar Ede bleek de langste adem te hebben en Anne Diepenbroek scoorde in de slotseconden de beslissende en bevrijdende goal: 1-4.

Door deze winst speelt Ede zich veilig in de competitie en met nog twee wedstrijden te gaan is dit een hele knappe en mooie prestatie van de jonge groep.

Coach Arjen Fluijt: ,, Ede ging dit seizoen noodgedwongen met 7 jeugdspeelsters van start. Daarvan spelen er iedere week vier in de basis. In de eerste helft van het seizoen moest iedereen wennen, aan elkaar en aan de competitie. In de winterstop is er door de jonge groep een enorme stap gemaakt door het spelen in de zaal. De afgelopen wedstrijden speelde er een team en was er heel veel structuur binnen het spel. Logisch dat het niveau iedere week weer anders kan zijn."

,,Maar tegen de mindere teams werd wel twee keer gewonnen. Daarmee liet Ede mentaal sterk te zijn. De handhaving is een knappe prestatie. Niet alleen de jonge meiden verdienen een compliment, maar ook de mentorrol van de ouderen is heel positief geweest. Een aantal jonge speelsters heeft individueel een heel hoog niveau behaald en weten vast te houden. Hierdoor konden zij de spreekwoordelijke kar trekken. Dat veel speelsters zich blijven door ontwikkelen is mooi om te zien", besluit de vertrekkende coach.

Selectie: Keilman, Hilgersom, Snijders Blok, Kwant, Jongenburger, Gerits, Bootsma, Berends, Eijsten, Van Ee, Laan, Jonker, Bakker, Van der Pol, Diepenbroek, Pourquie

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie