Ploeg onderwerpt BMW 1 Serie M Coupé opnieuw aan wedstrijdtest in Sulingen

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor het OVD Groep Rallyteam rond Edenaar Wouter Ploeg en navigator Harm van Koppen (Geertruidenberg) staat komend weekend de tweede test in wedstrijdcondities van de nieuwe BMW 1 Serie M Coupe op het programma. Na de testrally rondom de thuishaven Ede vertrekt het team dit keer naar Duitsland om daar aankomende zaterdag deel te nemen aan de ADAC Mobil Pegasus Rallye Sulingerland rondom het Nedersaksische plaatsje Sulingen op ongeveer 50 km ten zuiden van Bremen.

De Rallye Sulingerland wordt traditioneel oranje gekleurd door de aanwezigheid van vele Nederlandse deelnemers en heeft mede daardoor dit jaar een status gekregen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap waarbij, conform de Duitse reglementen WRC's verboden zijn. Zwaartepunt in de Duitse wedstrijd is de inmiddels illustere klassementsproef met de kronkelige en bosrijke weggetjes op het IVG Gelände, een voormalig Amerikaans militair terrein. Vorig jaar werd de klassementsproef compleet opnieuw ingetekend zodat de lengte net niet op twintig kilometer uit komt.

,,Vorig jaar reed ik er voor het eerst en haalde een zeer verdienstelijke 15e plek algemeen in deze listige rally. In het tweede deel van de wedstrijd kon ik regelmatig top 10 tijden rijden met de BMW Compact M3'', kijkt Wouter Ploeg terug op de vorige editie. ,,We grijpen deze rally echter nu aan om de nieuwe rallyauto verder te testen. Samen met de mensen van Reconsales Autosport hebben we ons tot doel gesteld om ons de auto verder eigen te maken, verder af te stellen en het tempo gaande weg de rally op toe voeren. Dit jaar doen er meer dan 100 deelnemers mee waaronder de top van Nederland. Gezien dat deelnemersveld is een top20 resultaat al fantastisch. Voor ons gaat het pas in de Vechtdal Rally rondom Hardenberg om de punten in het NNRK'', vervolgt hij, zich verder op de vlakte houdend.

Navigator Harm van Koppen is iets meer uitgesproken al bouwt ook hij reserve in: ,,We komen om meters te maken en het Duitse publiek gek te maken met de spectaculaire BMW 1 Serie M Coupe.'' Het team kreeg na het debuut in de OVD Groep Ede Shortrally erg veel reacties uit binnen- en buitenland. ,,Na de OVD Groep Short Rally is er bij Reconsales Autosport hard gewerkt om de auto verder te ontwikkelen qua wegligging. Dit proces zetten we komend weekeinde voort in Sulingen. We hebben nu eenmaal tijd nodig de auto verder te kunnen optimaliseren en de potentie er uit te kunnen halen'', besluit Wouter Ploeg.

Algemene gegevens ADAC Mobil Pegasus Rallye Sulinger Land

Datum: 5 mei 2012

Locatie: Sulingen (Duitsland)

Start en finish: podium bij Kreissparkasse, Lange Strasse 6, Sulingen

Sevicepark: Terrein tegenover Delme Werkstätten, Hasseler Weg Sulingen

Lengte van de rally: 373,1 km

Aantal klassementsproeven: 15 (8 verschillende)

Lengte van de KP's: 160,4 km

Wegdek: 97,5% verhard, 2,5% onverhard

Startnummer Ploeg/Van Koppen: n.n.b.

Start: 08:01 uur vanaf podium bij Kreissparkasse, Lange Strasse 6, Sulingen

15 klassementsproeven

Finish: 19:30 uur op podium bij Kreissparkasse, Lange Strasse 6, Sulingen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie