Stiltewandeling op Wekeromse Zand

2 mei 2012 om 00:00 Regio

EDERVEEN - De Arnhemse rechtbank heeft een 23-jarige mestrijder uit Ederveen veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur en tot een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor zes maanden.

De tankwagenchauffeur veroorzaakte op 25 augustus 2010 een ongeluk op de Verlengde Arnhemseweg in Ede.

Daarbij raakte een 70-jarige man zwaargewond en zijn 68-jarige vrouw lichtgewond.

De 23-jarige was even afgeleid en zag te laat dat de auto voor hem stilstond. Hij kon niet meer remmen en reed de auto aan.

Bovendien ging de Edervener ten onrechte ervan uit dat de auto voor hem rechtdoor zou rijden, zo oordeelt de rechtbank. (APA)

BENNEKOM - De deuren van de Oude of St. Alexanderkerk in Bennekom staan ook dit zomerseizoen weer open.

De openstelling is vanaf 4 mei tot 26 oktober elke vrijdagmorgen tijdens de weekmarkt van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Zowel het winkelend publiek, vakantiegasten als gemeenteleden worden in de gelegenheid gesteld zich terug te trekken voor een moment van rust en bezinning of om even binnen te lopen om de kerk te bekijken.

Aanwezige herkenbare gastvrouwen en gastheren heten u welkom en zijn eventueel graag bereid u rond te leiden. Voor een pastoraal gesprek is meestal een predikant aanwezig.

Tijdens de openstelling in juni, juli, augustus en september wordt eenmaal per maand, door bekende organisten, een inloopconcert verzorgd op het Leichel- en het Onderhorst kabinet-orgel.

Datum en tijd van het concert wordt vooraf bekendgemaakt. Het eerste concert wordt op 15 juni verzorgd door de organist Elly Meijer-Klein, geen onbekende dus.

WEKEROM - Genieten van de stilte in de ochtend. Dat kan tijdens een wandeling door het Wekeromse Zand op vrijdag 4 mei. De boswachter van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen neemt de deelnemers mee naar plekken om te luisteren naar vogels.

In het gebied leven onder meer roodborsttapuit, boompieper en geelgors. Wat wild betreft is er kans op het zien van moeflons en reeën. Start om 10.00 uur vanaf de gereconstrueerde ijzertijdboerderij, gelegen aan de Vijfsprongweg, nabij het kruispunt de vijfsprong te Wekerom.

De tocht duurt twee tot drie uur en meelopen kost 4,50 euro per persoon. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar lopen mee voor 2,50 euro.

Donateurs van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen lopen gratis mee op vertoon van de jaarkaart. Reserveren is niet nodig.

Meer informatie op de website www.mooigelderland.nl of via boswachter Frans Duermeijer op telefoonnummer 06 -53777594 (vrijdag tot en met zondag).

Deelnemers starten aan de parkeerplaats aan de Vijfsprongweg. Richting Ede naar het noorden over de Apeldoornseweg. Op de rotonde richting Wekerom, over de Wekeromseweg die overgaat in de Edeseweg. Daarna links de Vijfsprongweg.

Vanuit andere richtingen over de N303 naar het dorp Wekerom, Edeseweg inslaan en rechtsaf Vijfsprongweg. Aan deze onverharde weg ligt de parkeerplaats aan de linkerkant.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie