Geen steun voor Goudsbergproject

2 mei 2012 om 00:00 Regio

EDE - Het project ‘Goudsberg, Middelpunt van Nederland’ krijgt geen steun meer van de gemeente Ede. De gemeente heeft dat aangegeven in een bestuurlijk overleg met initiatiefnemers Het Luntersche Buurtbosch en Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen.

De eerdere reservering van 500.000 euro komt daarmee te vervallen. Volgens de gemeente Ede duurt het te lang om aanvullende financiering te realiseren en zou een eventueel gefaseerde uitvoering van het plan te weinig uitstraling hebben.

De omgeving van de Goudsberg is een gebied met uitzonderlijke natuurlijke, cultuur-historische, geologische en landschappelijke kwaliteiten. Op verschillende locaties is de lange en bijzondere geschiedenis van het gebied te beleven of beleefbaar te maken. Het project is er op gericht om die kwaliteiten te behouden, verder te ontwikkelen en te bundelen.

Hiermee worden de toeristische en educatieve infrastructuur van Lunteren en omgeving versterkt en knelpunten opgelost. Ook zouden voorzieningen voor parkeren, wandel- en fietspaden, oplaadpunten e-bikes worden gerealiseerd. Wensen die deels ook voortkwamen vanuit de lokale bevolking.

Het Luntersche Buurtbosch en Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen zijn uitermate teleurgesteld door dit eenzijdig genomen besluit, laten zij weten.

De afgelopen jaren is al veel energie en geld aan dit project besteed. Ook was er veel draagvlak voor de plannen, onder meer vanuit de ondernemers in het gebied die graag mee wilden werken. Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen en Het Luntersche Buurtbosch zullen vooralsnog hun ambities richten op de eigen terreinen.

Definitieve besluitvorming vindt binnenkort plaats in het college van b. en w. Duidelijk is dat de bestuurlijke vertegenwoordigers van de gemeente Ede niet meer gaan voor het plan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie