Edenaar Wouter Djokic ook sterk in Bundesliga

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Viervoudig Nederlands bokskampioen Wouter Djokic (16) versloeg zaterdag de Duitse vicekampioen John Weller (16) met overmacht.

Djokic kreeg een prominent gastoptreden in het Duitse Velbert. Team Velbert, in 2011/2012 wederom de sterkste boksclub van de Bundesliga, nam het op tegen het Sassenteam uit Frankfurt aan de Oder.

Sassenprijsbokser Weller had geen schijn van kans tegen de Djokic, die blonk van zelfvertrouwen, nadat de Edenaar onlangs in een fraaie partij won van Gerard Whitehouse, de Ierse vicekampioen van Europa.

Djokic streed gedisciplineerd tegen de rechts voorstaande Duitser. Met zijn elegante, krachtige stijl toonde de Nederlandse kampioen zich verre de baas van de Duitser. Hij won 17-4.

Stevan Djokic (14), drievoudig Nederlands kampioen, trad eveneens aan voor Team Velbert. Wegens zijn jeugdige leeftijd bokste hij een voorpartij tegen meervoudig Duits kampioen Stuart Nasrah (14).

In deze spectaculaire partij vlogen de vonken eraf. Nasrah probeerde de jonge Djokic in de eerste ronde uit te putten met harde aanvallen. Stevan Djokic, die voorzichtig begon, ging mee met het geknal, maar verzuimde te scoren.

In de tweede ronde speelde de Nederlander zijn eigen spel, waardoor hij de Duitser in verlegenheid bracht. In de derde ronde ontweek Djokic de dreunen van Nasrah door links en rechts weg te draaien en de Duitser op zware stoten te onthalen.

Aan het einde van de wedstrijd wankelde Nasrah naar zijn hoek. De comeback van Stevan Djokic was niet genoeg voor winst in deze partij tussen Europa's grootste juniortalenten. Nasrah won met een geflatteerde stand van 12-5.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie