Grand café wordt brasserie ‘De 7 reuzen’

9 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

De laatste weken is er hard gewerkt om de inrichting van brasserie ‘De 7 reuzen’, genoemd naar de ongeveer 150 jaar oude paardenkastanjes voor het nostalgische pand Buitenzorg, in orde te maken.

EDE - In het jaar dat de familie De Kruif veertig jaar ‘regeert’ op Buitenzorg, stoppen de ‘De Kruifjes’ met het grand café. door Jan de Boer

Afgelopen zaterdag werd tijdens een besloten feest voor de vaste gasten en leveranciers vier decennia ‘De Kruif’ gevierd. En dat omlijst met muziek van het zigeunerorkest van Tata Mirando, de band Flavium, het jazztrio van Willem Assenbroek en zangeres Mariska Wessel.

Bij Buitenzorg ‘anno straks met een vleugje toen’ was, is en blijft alles mogelijk. Veertig jaar in Buitenzorg was voor de familie ook weer aanleiding om een nieuwe impuls te brengen in het pand. ,,Daarom kwamen we op het idee om het restaurant onder de loep te nemen. Je wilt gewoon weer een keer vernieuwen”, vertelt schoondochter Heidi Vink.

Zo is Buitenzorg ook eens grand café geworden. Het voormalige restaurantgedeelte heeft een metamorfose ondergaan met vier opvallende en grote blauwe plafonnières. ,,Wij willen voor iedereen toegankelijk zijn. We hebben er voor gekozen om een brasserie te starten. Dat is een ruime zaal met grote vensters en spiegels, vaak met een terras, waar men zowel kan eten en drinken. Daar herken ik ons ook wel in.”

Vanaf 6 mei is de familie De Kruif begonnen met brasserie ‘De 7 reuzen’. Snel, makkelijk, bijzondere gerechten en sfeer zijn daarvoor de steekwoorden, aldus Heide Vink. ,,In de afgelopen maand hebben we een proefkaart gehad. De gasten konden qua eten aangeven waar hun voorkeur naar uitgaat. Daarmee stel je je heel kwetsbaar op. Het is heel positief uitgepakt. Daarmee hebben we nu een definitieve kaart voor de brasserie.”

In de brasserie kan de gast gerechten voor kleine prijsjes bestellen. ,,Gerechten van 5 tot 12,50 euro. Ook wel van 15 en 17,50 euro. Allemaal kleine gerechten. De mensen kunnen dat zo bestellen. De een zal misschien een gerechtje nemen. En die neemt daarnaast wat salade en groente, ik noem maar iets. En een ander neemt bijvoorbeeld twee gerechten. Dat vinden wij bij een brasserie passen. Het is helemaal aan de gasten zelf. Het is niet opgedeeld in een voor-, hoofd- en een nagerecht. Natuurlijk herken je dat wel aan de gerechten.”

Op de menukaart staan salades en koude en warme gerechten. ,,De een zal als voorgerecht gebruikt worden. En de salades weer als tussengerecht. Het kan ook een hoofdgerecht zijn. Je stelt zelf samen wat je wilt eten, ja. Wij hebben er grote verwachtingen van. Rien heeft zich gespiegeld aan de grote brasseriën, die je in Parijs ziet. Dat is voor hem een inspiratie geweest. Geen voorbeeld van uit de buurt. Wij staan voor ons zelf. En hebben onze eigen visie. Ook in de gerechten. Daar zijn wij - zonder arrogant te willen zijn - heel uniek in. En heel onderscheidend tot de rest.”

Buitenzorg

Amsterdamseweg 19

Tel. 0318-610313

www.buitenzorg.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie