Stereo Fools naar landelijke finale

9 mei 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Hits als ‘Star’ behoren ook nu nog standaard tot het repertoire van menig discotheek. De swing in de soulfunk die de formatie Earth, Wind & Fire liet horen tijdens de jaren zeventig is legendarisch. Sounds of Voices brengt zondag 13 mei om 14.30 uur een ode aan deze fameuze band in de Reehorst onder de titel ‘Let’s groove, the Sound of Earth Wind & Fire’ .

Wie heeft er niet gedanst op classics als Let’s Groove, Fantasy, September, Boogie Wonderland, en Shining Star? Zes krachtige stemmen en een viermans band brengen deze songs op een bijzondere manier tot leven met ongekend swingende en verrassende vocale uitvoeringen, waarbij het onmogelijk is om stil te blijven zitten. De kracht schuilt niet alleen in het imposante collectieve geluid; ook individueel behoren de leden stuk voor stuk tot de vocale top van de Nederlandse muziekwereld.

Met backingvocalisten van onder anderen Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Allain Clark, Gordon, Ruth Jacott en vele anderen, beschikt de groep over een enorme dosis ervaring op de grote concertpodia en tv en radio.

Kaarten kosten 25 euro en reserveren kan via tel.nr. 0318-750300 of www.theaterdereehorst.nl .

EDE - De band Stereo Fools uit Ede behoort tot de acht finalisten die vrijdag 11 mei mee doen aan het Eindfestival van PopSport. De jonge muzikanten verzorgen in Mezz te Breda een avondvullende live-show waarin ze laten horen en zien wat ze in huis hebben en wat ze de voorgaande maanden hebben geleerd tijdens het coachingstraject van PopSport. The Stereo Fools wonnen reeds de provinciale editie van Gelderland.

Op het podium staan verder Småland, Back Up, No More Jack, Undershadow, Gyo Kretz, Anouk & Yora en Tass Finner. Het wordt een muzikaal zeer gevarieerde en spannende avond. PopSport is een landelijk coachingsprogramma waarin beginnende talentvolle muzikanten (van singer/songwriter tot band en van dj tot mc) werken aan hun muzikale en zakelijke vaardigheden. Naast de ontwikkeling van creatieve skills, komen ook tips en trucs over de zakelijke kanten van het artiest-zijn aan bod: hoe zet je social media in, hoe schrijf je een goede bio en hoe zorg je ervoor dat je geboekt wordt?

Met deze persoonlijke coaching helpt PopSport de jonge ambitieuze muzikanten verder op weg in de muziekwereld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie