Artiesten Roots in the Woods bekend

9 mei 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Het aftellen tot de opening van festival Roots in the Woods Ede is begonnen. Het kunst- en cultuurfestival komt met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Bezoekers kunnen onder andere genieten van Joris Linssen & Caramba (muziek), Cirque Magnifique (kindertheater) en Piepschuim (muziektheater).

Vier de zomer in Ede. Dat is het motto van festival Roots in the Woods in Ede. Het evenement wordt gehouden op 29, 30 juni en 1 juli en wordt georganiseerd door Cultura en stichting Roots in the Woods. Het dagprogramma van beide dagen is voornamelijk gericht op gezinnen en het zaterdagavondprogramma spreekt een breder publiek aan, met een gevarieerd aanbod van muziek.

Op vrijdagavond wordt het festival geopend met een businessdiner. Voor het festivalpubliek is er een spetterend optreden van Joris Linssen & Caramba. Het programma van zaterdagmiddag is geschikt voor het hele gezin. Zoals met kindertheater van Cirque Magnifique en de voorstelling Kabouter Wikke van toneelgroep Mare. Naast de kinderactiviteiten is er genoeg te beleven voor de andere festivalgangers. Bijvoorbeeld met het muziektheater van Piepschuim en een serenade van een orgelbootje. Worden de zomerse temperaturen u teveel? Koel dan af in een badje bij theater Vespaqua, onder het genot van muziek van Swoolish.

De muziekliefhebber kan op zaterdagavond zijn hart ophalen. De avond wordt geopend door Danjil. Hij is onder meer bekend van de band Djanecy en The voice of Holland. Ook bestijgt lokaal muziektalent deze avond het podium. Zondag treden theatergroep Smeedwerk en dichtkunst van het duo Kila&Babsie op. Het festival heeft met Enge Buren (muzikaal cabaret) een afsluitende knaller.

Naast deze hoogtepunten staat het festival bol van de beeldende kunst, dans, sport, workshops en culinaire lekkernijen. De volledige line-up met tijden is te vinden op de website van Roots in the Woods Ede, www.rootsinthewoods.nl/ede. Het festivalterrein is gratis toegankelijk. Bij sommige voorstellingen wordt een klein bedrag voor entree gevraagd. Op vrijdag start het festival voor het publiek om 20.00 uur. Op zaterdag en zondag is het festivalterrein vanaf 12.00 uur geopend. Op zaterdag loopt het evenement door tot 23.00 uur en op zondag tot 17.00 uur.

Een belangrijk onderdeel van het festival is de fotowedstrijd. Ingezonden foto’s worden tentoongesteld op het festivalterrein, waarna de festivalgangers kunnen stemmen op de mooiste foto. De foto’s worden verder beoordeeld door een vakjury onder leiding van professioneel fotograaf Arjan van Bruggen, van de gelijknamige fotostudio in Ede. Op zondag 1 juli wordt de winnaar bekendgemaakt. De winnaar ontvangt zijn foto in groot formaat afgedrukt op speciaal materiaal. Ook wordt de winnende foto geëxposeerd in Cultura. Deelnemers moeten hun ‘vier de zomer in Ede’-moment vastleggen. Foto’s kunnen tot 15 juni worden ingezonden op enmanusama@culturaede.nl onder vermelding van ‘Fotocontest - Vier de zomer in Ede’.

Meer info op www.rootsinthewoods.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie