Ede/Victoria treft Almen

9 mei 2012 om 00:00 Voetbal

De nacompetitie begint voor Ede/Victoria zaterdag thuis tegen de vervangend eerste periodekampioen Almen van de vierde klasse D. Deze ploeg uit de buurt van Zutphen eindigde in de reguliere competitie op een vierde plaats. Een week later is de return. De ploeg van de Hoekelumse Eng kan overigens opnieuw een nieuwkomer noteren. Refaat Akoulal (18) komt over van VRC A1.

ESCA en FC Jeugd nú serieus

FC Jeugd start de nacompetitie tegen een ‘oude’ bekende, het Arnhemse ESCA. Afgelopen zondag stonden de ploegen ook al tegenover elkaar. ,,Maar dat was om des keizers baard”, aldus FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi. Komende zondag is de eerste wedstrijd in Arnhem. Een week later volgt de return. De winnaar komt in de tweede ronde uit tegen de winnaar van het duel tussen De Paasberg en RVW.

Fortissimo naar Deest

Het in deze omgeving nauwelijks bekende SCD’33 uit Deest is de tegenstander van vierdeklasser Fortissimo in de nacompetitiestrijd. Mochten de Edenaren winnen, wacht in de tweede ronde Overasseltse Boys. Deze ploeg eindigde in de derde klasse op een P/D plaats.

‘Geen hoop op ellende van een ander’

Waar Advendo twee jaar geleden het degradatielot van Lunteren bezegelde, zou zaterdag op De Wormshoef het omgekeerde scenario kunnen plaats vinden. Juist Lunteren kan de Ederveners de genadeslag geven tot rechtstreekse degradatie dan wel promotie/degradatiewedstrijden. ,,Daar denk ik niet aan. Voor ons is het belangrijk dat ene punt nog te behalen. Ik denk dat je verkeerd in elkaar zit, als je hoopt op de ellende van een ander’’, besluit Peter van Eck.

Jan Fluit vol vertrouwen

,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we het gaan redden’’, sprak een blije SDS trainer Jan Fluit na afloop. ,,Na een slap begin, was het de eerste helft gelijkwaardig tegen Otterlo. De tweede helft waren wij heer en meester. Op basis van een fantastische instelling was onze overwinning dik verdiend.’’

Bloemenhulde op De Beek

Hoewel SDS’55 nog niet veilig is, waren er wel bloemen na afloop van de wedstrijd tegen Otterlo. Als tegen Terschuurse Boys klassenbehoud veilig wordt gesteld, was het de laatste wedstrijd voor Erwin Broekhuizen en Evert-Jan van Luttikhuizen. Ook van Wilbert Pol en Robin Vonk wordt afscheid genomen. Alle vier de spelers stoppen met voetbal in het eerste elftal.

Manfred Knevel klankbord

Bij Advendo wordt alles gemobiliseerd om klassenbehoud te bewerkstelligen. Manfred Knevel, normaal trainer van het tweede elftal, is voor de laatste weken op eigen initiatief toegevoegd aan de trainersstaf. ,,Manfred kan als klankbord voor Jan Gaasbeek fungeren en hem assisteren. Ook al zou het een paar procentje schelen. Dan moet je daar gebruik van maken’’, zegt elftalleider Evert Thomassen. Knevel zat tegen Blauw Geel al op de bank.

Johan Landman legt hamer neer

Voorzitter Johan Landman (Fortissimo) geeft in het clubblad aan zijn functie te hebben neergelegd. Hij schrijft in zijn voorwoord :,,Ja, dat klopt en ik had dit ook liever niet gedaan, maar soms gebeurt er iets waardoor je het te persoonlijk vindt worden en dat je voor jezelf een beslissing moet nemen.” Ook Robert van ‘t Westeinde (voorzitter Jeugdbestuur) is met onmiddellijke ingang gestopt. De overgebleven jeugdbestuursleden hebben besloten om hun taken aan het einde van het seizoen neer te leggen. Jan Baggel en Wilco Buddingh (tijdelijk jeugdvoorzitter) helpen de club voorlopig uit de brand.

Beerdsen denkt aan versterkingen

DTS speelt met het vrouwenteam komend seizoen in de topklasse. ,,Een geweldige uitdaging. Ik denk dat DTS het aan kan. Met wellicht een of twee versterkingen. Zeker omdat keepster Tiffany Loeven, een kanjer, door een zware blessure voorlopig niet beschikbaar is”, aldus coach Bert Beerdsen. Verder stoppen Rianne Veldhuizen, Kirsten Knot en Hanka Hendriks. Van het drietal werd afgelopen zaterdag tegen Be Quick Dokkum afscheid genomen.

Meisjestalent

Maar DTS heeft meer vrouwen talent. Gerrieke Willigenburg, keepster in DTS C3, kwam uit in het KNVB meisjesteam district Oost. Op de 31e editie van het Dr. Fadrhonc toernooi behaalde zij met haar team een derde plaats tijdens het districtentoernooi.

@FinalewekenEde op Twitter

Ede Stad volgt in samenwerking met Autobedrijf Gebr. van Gent de ontknoping van het Edese sportseizoen op de voet. Op de hoogte blijven via Twitter?

Volg @FinalewekenEde

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie