Bennekom nog niet veilig

9 mei 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunt: Yannick Cornelisz 1-0.

BENNEKOM - Bennekom kan zich op gaan maken voor een hectische laatste speelronde. In de zeer belangrijke wedstrijd tegen DOVO werd er met 1-0 verloren. Daardoor moet de ploeg van trainer Henne Oostermeijer naar onderen kijken. ,,Het was vandaag echt een vechtwedstrijd, wat ook logisch is in deze fase van de competitie. Wij hebben keihard voor elke meter gevochten, maar DOVO net zo goed”, vatte middenvelder Rogier Gerritsen de wedstrijd samen.

door Jeroen van der Veer

Ondanks de felle start van DOVO leek Bennekom niet onder de indruk te zijn en liet het de bal snel rond gaan. Toch werden er geen echte kansen gecreëerd, waardoor de goede openingsfase niet beloond werd. ,,Het strijdplan was om er vroeg op te zitten en te vechten voor elke meter. Ik denk dat je dat ook wel terug zag in de wedstrijd.”

Na tien minuten kwam het eerste scheurtje in de defensie van Bennekom, maar Yannick Cornelisz wist Sjoerd Rensen niet te passeren. Hierna werd het vooral een wedstrijd die zich afspeelde op het middenveld, waar DOVO veelal de bovenliggende partij was. Na een half uur spelen lette de Bennekomse verdediging niet goed op, waardoor Cornelisz nu wel doeltreffend kon afronden:1-0.

Amper vijf minuten na de openingstreffer ging Daniel Kops alleen op Rensen af, maar werd gestopt door Gökhan Yilmaz. De verdediger moest aan de noodrem trekken en werd bestraft door de scheidsrechter. ,,Ik vraag het mij af of het er eentje was. Het was een overtreding, maar de keeper stond er nog en er was ook een verdediger in de buurt. Vanuit mijn positie was het lastig in te schatten.’’

Strijdplan

Met tien man probeerde DOVO nog voor rust de wedstrijd te beslissen, maar de verdediging van Bennekom hield stand. Na de thee veranderde het strijdplan niet en bleef de ploeg vechten voor elke meter. ,,Dat moet ook wel, met een man minder. Je hoopt op een kansje, want je weet dat je het voetballend niet meer uit kan spelen. Helaas viel de bal geen één keer goed.”

,,Wij wisten dat dit een belangrijke wedstrijd was. Je ziet dat de laatste weken iedereen onder ons blijft winnen en wij de punten niet pakken. Hierdoor sta je gevaarlijk dichtbij de promotiedegradatie-duels plekken.” Er moet nu eigenlijk gewonnen worden van Huizen. ij elk ander resultaat kan DOVO (uit bij Voorschoten) de Bennekommers nog passeren. ,,Bij de winterstop stonden wij op de tweede plek en nu sta je hier. Wij gaan proberen een goed resultaat neer te zetten tegen Huizen. Winnen we niet, dan is het kijken naar de rest. Normaal denk je dat 31 punten wel genoeg is, maar nu zijn de degradatiewedstrijden gevaarlijk dichtbij.”

Hoe dat komt, weet de middenvelder zelf ook niet. ,,Na de winterstop hebben wij moeite om kansen te creëren en ons goede voetbal op de mat te leggen. Maar volgende week alle koppen dezelfde kant op en hopen op een goed resultaat om dit seizoen toch nog op een goede manier af te sluiten.”