Motorrijder is rijbewijs kwijt

9 mei 2012 om 00:00 Regio

LUNTEREN - ‘Waaien doet draaien in Walderveen. Een molenverhaal uit de Gelderse Vallei’, is de titel van een nieuw boek dat op zaterdag 12 mei wordt gepresenteerd. De uitgave verschijnt als deel zes in de reeks Historische Berichten Ede.

Het eerste exemplaar van deze zesde uitgave wordt aangeboden aan wethouder Evert van Milligen. Het boek is per postkoets over de Postweg naar de molen aan de Renswousestraatweg 30 in Lunteren gebracht.

De Walderveense molen kent een zeer actieve, vrijwillige molenaar, Jan Bakker. Hij kwam met de suggestie om het boeiende en indrukwekkende verhaal van de molen en de buurtschap Walderveen te boek te stellen. Hoofdauteur voor deze publicatie is Jan R.F. Heine. Hij heeft al meerdere uitgaven geschreven in de historische reeksen van de gemeente Ede (cahiers en berichten).

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan de totstandkoming van dit Historisch Bericht. De molenaar heeft veel kennis ingebracht over het functioneren van de molen, de recente geschiedenis van de molen en het werk van een molenaar. Daarnaast kon hij veel beeldmateriaal leveren. De auteur heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de geschiedenis van het gebied rondom Walderveen, de herkomst van de molen en de molenaarsfamilies.

Deel 6 in de reeks historische berichten is vanaf zaterdag 12 mei verkrijgbaar in de Walderveense molen en verder uitsluitend bij het Gemeentearchief Ede. De omvang bedraagt zeventig pagina’s, met veel beeldmateriaal in kleur. Het boek is voor 7,50 euro verkrijgbaar.

WEKEROM - De Arnhemse rechter heeft een 23-jarige Barnevelder veroordeeld tot een werkstaf van 50 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie weken voor verboden wapenbezit en het dreigen met een neppistool. De man toonde het nepwapen, dat veel op een echt pistool leek, op 13 november aan twee slachtoffers in Wekerom. Bij een drukte hij het plastic pistool in de maag, onder de woorden ‘en nu opdonderen’.

Het was het gevolg van een ruzie, waarbij ook een auto in de brand is gegaan. Voor de rechter verklaarde de Barnevelder dat hij daarover de politie had gebeld, maar die had niets gedaan. Dat was nog geen reden om het recht in eigen hand te nemen, zo oordeelde de politierechter. (APA)

LUNTEREN - Met een snelheidsoverschrijding van 47 km/u en roekeloos rijgedrag op de A30 bij Lunteren heeft een 23-jarige motorrijder uit Alkmaar donderdagavond zijn rijbewijs verspeeld. De man werd op de film gezet door een motorrijder van het videosurveillanceteam van het verkeershandhavingsteam van de politie. Het rijgedrag van de Alkmaarse motorrijder was de motoragent al opgevallen in Arnhem, waarna de achtervolging werd ingezet. Vanwege de verkeersdrukte lukte het pas op de A30 tussen Ede en Lunteren een zuivere snelheidsmeting te doen. Daarbij werd een snelheid gemeten van 167 km/u terwijl 120 daar de limiet is.

Toen de man vervolgens ook nog twee auto’s op de linkerrijstrook inhaalde via de strook tussen vangrail en de linkerrijstrook, werd het te gortig en werd de motorrijder aan de kant gezet. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Het Openbaar Ministerie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie