Motorcrossers

9 mei 2012 om 00:00 Regio

HARSKAMP - Een viertal motorcrossers heeft zondag de rust in bosgebieden tussen Hoenderloo, Beekbergen en Harskamp ernstig verstoord. De motorcrossers jaagden ondermeer wandelaars en ruiters de stuipen op het lijf.

De motorcrossers begonnen rond 10.00 uur met hun tocht over terreinen van Het Geldersche Landschap, Staatsbosbeheer en particuliere gronden tussen Hoenderloo, Beekbergen en Harskamp. Wandelaars, ruiters maar ook de natuur werden in deze tocht niet gespaard.

Boswachters hebben, dankzij aanwijzingen van het publiek, één van de motorcrossers staande gehouden. Deze 40-jarige man uit Steenwijk kreeg een bekeuring en zijn motor is in beslag genomen. De andere drie bestuurders zijn ontsnapt.

De politie doet onderzoek naar de zaak en is op zoek naar getuigen of tips. Mensen die iets gezien kunnen zich melden via 0900-8844.

Het komt geregeld voor dat motorcrossers de rust verstoren in natuurgebieden.

De politie adviseert mensen die dit zien gebeuren niet zelf in te grijpen, maar het kenteken te noteren en door te geven aan de politie of aan het Groennetwerk via www.groennetwerk.nl.

Onder de vlag van Groennetwerk werken in drie regio s Noord-Veluwe, Apeldoorn en Achterhoek de groene toezichthouders intensief samen. BOA s van Geldersch Landschap, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Kroondomein RGV en diverse particuliere terreineigenaren werken nauw samen met Politie en Koninklijke Marechaussee.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie