Doelpunten: Recep Okumus 0-1; Youness Lahnine 0-2; Houto Kane 1-2.

9 mei 2012 om 00:00 Voetbal

De wedstrijd tussen het Arnhemse ESCA en FC Jeugd deed wat vreemd aan. ,,Dat klopt, omdat beide ploegen niet het achterste van hun tong lieten zien. Deze ploegen ontmoeten elkaar ook in de nacompetitie en dan geef ik spelers die dat nodig hebben liever rust”, aldus FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi. FC Jeugd spaarde vele spelers, maar routinier Ali Ozturk maakte wel weer minuten. ,,Hij is lang geblesseerd geweest. De groep is nu fit “, meende Al Mohsinawi.

Hij zag zijn ploeg een 0-2 voorsprong nemen. Een steekbal van Ernst Brandsen werd door Recep Okumus op waarde geschat: 0-1. De ingevallen Youness Lahnine wist Erdi Demirkol te bereiken. Die liet de keeper doelman kansloos en scoorde de 0-2. ,,Het had daarna ook 3-8 of zo kunnen worden”, wist Al Mohsinawi. ESCA tekende nog de 1-2 aan, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. ,,Zondag weer tegen ESCA. Daar moeten we de basis leggen voor de return. Nacompetitievoetbal is een loterij. Maar laat FC Jeugd nu eens het winnende lot trekken”, keek de trainer vast ver vooruit.