Meulunterseweg dicht door conflict

9 mei 2012 om 00:00 Voorpagina

Tijdens de asfalteringswerkzaamheden is een conflict ontstaan tussen aannemersbedrijf Gebr. Van der Lee uit Lelystad en de gemeente Ede. Volgens gemeentewoordvoerder Hans Vulto liggen de asfalteringswerkzaamheden aan de weg al geruime tijd stil. ,,We hebben een verschil van inzicht met de aannemer. Volgens ons heeft de firma Van der Lee het werk tot nu toe niet uitgevoerd zoals dit zou moeten”, zegt Vulto.

LUNTEREN - De Meulunterseweg, een belangrijke verbindingsweg tussen Lunteren en Wekerom, is al ruim een week onnodig dicht.

door Boy Imminck

,,Het probleem ligt in de zogenoemde verdichtingsgraad van de onderlaag die momenteel op de Meulunterseweg is aangebracht. Naar onze mening is de onderlaag niet voldoende.” Door een goede verdichtingsgraad is het asfalt beter bestand tegen de weersomstandigheden en de verkeersbelasting. De wegen gaan zodoende langer mee. Vulto: ,,Toen we concludeerden dat de laag niet voldoende was, hebben we dat besproken. De aannemer heeft daarop het werk stilgelegd.”

De Meulunterseweg zou van dinsdag 10 tot en met vrijdag 28 april gesloten zijn vanwege de werkzaamheden. Maar nog altijd staan de verbodsborden recht overeind en ligt er slechts een onderlaag voor een nieuwe weg.

Niet inrijden

Inmiddels melden aanwonenden dat er, ondanks de verbodsborden, toch over de weg wordt gereden. ,,Ik kan me goed voorstellen dat bewoners hier niet blij mee zijn, want wij als gemeente zijn dat zeker ook niet. Maar probeer, zoals staat aangegeven, niet over de weg te rijden.”

,,Met deze opdracht is een groot geldbedrag gemoeid, daarom proberen we momenteel alles wat in ons vermogen ligt om de situatie op te lossen. We hebben aanstaande donderdag een gesprek met de directie van Gebr. Van der Lee, tot die tijd kunnen we niet veel doen en zit de weg dus dicht”, zegt gemeentewoordvoerder Vulto.

Aannemer Gebr. Van der Lee had dinsdag ,,geen belangstelling” om op de situatie te reageren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie