Einde Beeldentuin Jissy Keuenhof in zicht

16 mei 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Kunstenares Jissy Keuenhof zet een punt achter haar beeldentuin aan de Lunterseweg. De reden is dat zij emigreert naar Mexico.

In 1998 kwam Jissy Keuenhof, kunstenares, jong en autodiact, in Ede wonen om de rust en de ruimte te hebben zich volledig op haar werk te concentreren. In 2000 mocht het Edese publiek voor het eerst genieten van haar creaties, destijds aan de Schutterweg. Zo werd de beeldentuin geboren waar Jissy haar bezoekers steeds wist te verrassen met nieuw werk.

Na de verhuizing naar de Lunterseweg is de beeldentuin tot bloei gekomen en wisten vele liefhebbers hun weg te vinden naar deze spannende beeldentuin. De laatste twee jaren heeft ze haar oeuvre uitgebreid met een studie in de grafische technieken, lithigrafie, etsen, hout- en linosnede.

Nu komt het einde van de beeldentuin in zicht. Want Jissy heeft een grote liefde voor Mexico gekregen. Ze kocht een stuk land aan de rivier in Jalcomulco, Vera Cruz, om daar voorbereidingen te treffen voor de bouw van huis en atelier. Vanaf deze zomer zal ze in Mexico te vinden zijn, werkend met de locale kleisoorten.

In de maand mei kunnen liefhebbers elke zondag de beeldentuin, het atelier en de grafische expositie bezoeken. Met deze expositie komt er tevens een einde aan een klein sprookje dat Ede rijk was. Liefhebbers zijn welkom op de open dagen waar de kunstenares u persoonlijk te woord zal staan.

Open dagen: zondag 20 mei 13-17 uur, zondag 27 mei 13-17 uur, maandag 28 mei 13-17 uur en op afspraak: tel. 0318-636726.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie