Aanwinsten Blauw Geel’55

16 mei 2012 om 00:00 Voetbal

Kersverse eersteklasser Blauw Geel ‘55 heeft zich weten te versterken met twee nieuwe aanwinsten, Kamal Hamdaoui en Myron de Bruyne. Myron de Bruyne (17) is geen onbekende voor Blauw Geel’55. Na enige tijd bij Blauw Geel ‘55 in de jeugd te hebben gespeeld, is hij naar Vitesse gegaan en daarna naar Bennekom. Ook Kamal Hamdaoui speelt dit seizoen nog bij Bennekom 2 en is een technisch zeer vaardige speler die volgens de Edese club prima past in de spelwijze van Blauw Geel’55.

Badr Azoum echter leider

Badr Azoum (33) gaat de selectie van FC Jeugd versterken. ,,Een grote vis, die het elftal zeker beter gaat maken”, aldus trainer Habib al Mohsinawi. De trainer kreeg een tip en zocht contact met Azoum. ,,Ik heb wat gesprekken met hem gehad. Hij is komen kijken, en na een positief advies van Eric Speelziek (DTS Ede), die in eerder met hem werkte, is het rond gekomen”, vervolgt de trainer. Die Badr Azoum op het middenveld of centraal achterin wil gebruiken.

,,Azoum heeft als speler natuurlijk een enorme ervaring. Ik zie hem een echte leider. Langzaam maar zeker krijgt de selectie gestalte. Ik verwacht nog een aantal versterkingen. Maar die spelers spelen nog nacompetitievoetbal en willen even wachten met de bekendmaking. Ja, het klopt dat we al kijken naar de toekomst. Maar of dat vierde- of vijfdeklasse niveau zal worden moet nog blijken”, besluit Al Mohsinawi. Azoum was speelde eerder onder meer actief bij DTS Ede, Go Ahead Eagles, Rheden en MASV. Ook was hij jeugdtrainer bij Presikhaaf.

Ervaring Ap Dominicus

Voormalig hoofdtrainer Ap Dominicus had een bescheiden aandeel in het DTS Ede succes. ,,Ik heb op verzoek van Eric Speelziek de groep verteld, wat een kampioenschap betekent. Daarbij uiteraard uit eigen ervaring puttend. Het siert de trainer Speelziek dat hij mij de kans daarvoor heeft gegeven. Een echte clubman, voor wie slechts een belang telt: clubbelang”, aldus de trotse Dominicus.

Uitgebreid verhaal op www.edestad.nl

Afscheid Blauw Geel ‘55

De kampioen heeft afscheidgenomen van de spelers Michel van Beek, Patrick Robben en Danny Burgerhoudt en assistent-trainer Eelco Harms. Het kwartet heeft een groot aandeel gehad in de Blauw Geel successen.

Omroep Gelderland bij Blauw Geel

Het programma Sparren heeft maandagavond uitgebreid aandacht besteed aan Blauw Geel ‘55 en VSCO’61. Naast beelden van de competitiewedstrijd, werden ook supporters aan het woord gelaten. Dit naar aanleiding van de goede band die beide clubs onderhouden. Zeker na 30 maart 2002, waarop Edenaar Andries Oskam zijn tong had ingeslikt. De verzorgers George Vliers (VSCO) en Gerard Bulters (Blauw Geel) vochten voor zijn leven en wisten hem uiteindelijk te redden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie