Auteurs signeren op Midlentedag

16 mei 2012 om 00:00 Regio

BENNEKOM - De Bennekommers Kees Heitink en Ad Nooij, auteurs van het boek ‘Bennekom Joods Toevluchtsoord 1940-1944’, zijn aanwezig tijdens de Midlentedag die zaterdag 19 mei in het centrum van Bennekom wordt gehouden. Bij de kraam van de Historische Vereniging Oud-Bennekom kunnen mensen het bewuste oorlogsboek door de auteurs laten signeren.

De signeersessie is van 13.00 tot 15.00 uur. Het boek gaat over hoe Bennekom in de Tweede Wereldoorlog een Joods toevluchtsoord werd.

In het najaar van 1940 vestigden zich in het dorp Duitse Joden die het nazi-regiem waren ontvlucht. In de loop van 1942 kwamen Nederlandse Joden naar Bennekom.

Zij wensten geen gehoor te geven aan de oproep voor een zogenaamd ‘Pools werkkamp’. Meer dan 140 Joden doken onder in het dorp.

Feestbanieren

Op de Midlentedag kan ook worden genoten van de feestbanieren die de vereniging onlangs heeft opgehangen in het centrum. De vlaggen werden vorig jaar ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Oud-Bennekom ontworpen.

Op de banieren staat een afbeelding van Kasteel Nergena in 1731 en ze zijn gemaakt om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten, die actief zijn in de zes werkgroepen van de vereniging.

u Meer informatie vinden geïnteresseerden op de website: www.oudbennekom.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie