Ziekenhuis Gelderse Vallei Vivre vaccineert Oranje fans

16 mei 2012 om 00:00 Regio

EDE - Bent u van plan om het Nederlands elftal aan te moedigen in Oekraïne? Ga dan goed voorbereid op reis. Op dit moment is er een mazelenepidemie gaande in het westen van Oekraïne, op de grens met Polen, Slowakije en Hongarije. Travel Clinic Vivre heeft voldoende vaccins in huis. Zo lopen fans geen risico.

Mazelen is een virusinfectie die een longontsteking en een hersenontsteking kan veroorzaken. In ontwikkelingslanden is dit de belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar, maar ook volwassenen boven de 20 jaar lopen een groter risico. Door de uitbraak van dit virus in de organiserende EK landen adviseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) supporters zich te laten vaccineren.

Almar van Wissen, reisverpleegkundige bij de Travel Clinic van Gelderse Vallei Vivre: ,,In principe betreft het een kleine groep mensen. Maar voor alle fans richting Oost Europa geldt dat ze daarnaast risico’s lopen op het oplopen van difterie (kroep), tetanus (kaakklem) en polio (blijvende verlammingen). Voor heel Oost Europa worden dan ook inentingen tegen DTP en hepatitis A aanbevolen. Dit heeft vooral te maken met de veelal slechtere hygiënische omstandigheden.’’

Een vaccinatie wordt aanbevolen als het verblijf in een land een risico voor de gezondheid van de reiziger betekent. Iedereen die afreist naar het EK laat zich het beste adviseren. Een risicogroep voor specifiek het mazelenvirus zijn personen geboren tussen 1965 en 1976. Van Wissen: ,,Ga beschermd op reis, loop geen onnodige risico’s. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten van het consult, de vaccinaties en de medicijnen.’’

Bij de Travel Clinic Vivre werken deskundige reisverpleegkundigen. Kijk voor meer informatie op www.geldersevalleivivre.nl of bel 434890.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie