Jacob Kranendonk krijgt onderscheiding

16 mei 2012 om 00:00 Regio

De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van de ledenvergadering van de reformatorische Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op gebied van kerk en onderwijs, die uitstraling hebben naar de lokale en regionale samenleving.

WEKEROM - Jacob Kranendonk (65 jaar) uit Wekerom is maandag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester J.J.W. Esmeijer van Apeldoorn heeft hem de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding.

Kranendonk is als adviseur waterzuiveringen werkzaam bij Hollandia Systems in Heijningen. Naast deze werkzaamheden is hij ruim 30 jaar vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Wekerom. Hij vervulde onder meer de functie van ouderling en scriba en was in het verleden leidinggevende op een interkerkelijke zondagsschool en is bestuurslid van de mannenvereniging.

In juni 1986 is Kranendonk gekozen in het bestuur van de Vereniging voor Voorgezet Onderwijs op reformatorische grondslag voor Apeldoorn en omstreken. Hij vervulde achtereenvolgens de functie van algemeen adjunct, tweede voorzitter en was een periode voorzitter van het dagelijks en algemeen bestuur.

Bovendien maakte hij deel uit van de commissie, die de bouw van drie nieuwe schoolgebouwen (Apeldoorn, Rijssen en Uddel) en een aantal interne verbouwingen coördineerde en begeleidde. In 2007 was hij een half jaar voorzitter van de Centrale Directie en was hij directeur-bestuurder.

Vanaf 1 augustus 2008 is Kranendonk voorzitter van de Raad van Toezicht en heeft hij leiding gegeven aan de invoering van Educational Governance, de scheiding tussen Bestuur en Toezicht. Kranendonk heeft zich ingezet voor een continue ontwikkeling van de scholengemeenschap op het gebied van levensbeschouwelijke vorming, kwaliteit en organisatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie