Hippische dag met toppaarden

16 mei 2012 om 00:00 Regio

De aftrap van de hippische dag ‘s morgens om half negen, is voor de springruiters met een twee fasen parcours. De dag bevat maar liefst 21 onderdelen, waardoor de dag enorm veel afwisseling biedt. Het laatste showblok van de dag begint om 17.50 uur. Een hele dag paardensport in al haar facetten in een sfeervolle ambiance.

Concours Hippique Hoekelum BENNEKOM - Het is vaste prik: op Hemelvaartsdag (donderdag 17 mei) vormt de kasteelweide van het Bennekomse landgoed Hoekelum het sfeervolle decor voor het jaarlijkse Concours Hippique. Dit jaar alweer voor de honderdzevende maal. Het is een leuk dagje uit voor het hele gezin en toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.

Op het terrein zijn twee showringen gesitueerd. In de bijring vindt een spannende menmarathon plaats met meervoudige marathonhindernissen. Aanspanningen zullen alles uit de kast halen om als snelste uit de bus te komen. Zowel paarden als pony’s in enkelspan, 2-span, 4-span en tandem nemen deel aan de wedstrijd.

Grand National

In de hoofdring is een grote verscheidenheid van toppaarden te zien: van Hackneys, Friese paarden, tuigpaarden, springpaarden en tot slot razendsnelle Shetland pony’s. Het Nederlands Shetland Pony Grand National Team verzorgt tweemaal een optreden. Een groep snelheidsduivels bestaande uit jongens en meisjes van 7 t/m 14 jaar racen op hoge snelheid met hun Shetland Pony’s over gemiddeld 6 hindernissen van ongeveer 58 cm hoog.

Vorig jaar heeft het bestuur van de Vereniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland, dat het Concours Hippique sinds jaar en dag in Bennekom zorgt ervoor dat een kundige jury duidelijke uitleg zal geven, hoe het jurycorps tot beslissingen komt. Uit het onderzoek kwam verder naar voren, dat bezoekers graag meer springrubrieken in het programma opgenomen wilden zien. Het programma bevat daarom dit jaar dan ook maar liefst zes springrubrieken: rubrieken van 1.30 - 1.35 en 1.40 meter hoog, waardoor nationale springruiters weer naar Bennekom terugkeren.

Casting event

Lukkien Casting neemt een niet alledaags actie voor haar rekening: een casting event. Het team van Lukkien zal tijdens het concours bezoekers benaderen of ze geïnteresseerd zijn om zich kosteloos in te schrijven bij Lukkien Casting. Ter plaatse zullen profielfoto’s gemaakt worden, die in het modellenbestand van Lukkien opgenomen zullen worden. Iedereen, die in het modellenbestand van Lukkien staat, kan gevraagd worden voor een modellen- of figurantenrol in de meest uiteenlopende producties.

Verder op het terrein is er ook nog een speciale kinderhoek met allerlei speel- en doe attracties waaronder een draaimolen, springkussens, gratis ponyrijden en een ritje op Herman de Stier. De toegangsprijzen zijn voor de jeugd tot 12 jaar gratis. Staanplaatsen zijn 7 euro en tribuneplaatsen 10 euro.

De dag is vanaf 8.30 uur tot eind van de middag aan de Edeseweg 124. Meer info en het volledige programma overzicht: www.concourshippiquebennekom.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie