Open dag zadelmakerij

23 mei 2012 om 00:00 Regio

BENNEKOM – Een racefietser en een automobilist kwamen zaterdagmiddag met elkaar in botsing op de Levendaalseweg in Rhenen.

Toen de 64-jarige fietser uit Bennekom rond 13.00 uur het kruispunt met de Cuneraweg naderde, verleende hij geen voorrang aan de auto die werd bestuurd door een 24-jarige Rhenenaar. Hij werd geschept en kwam via de voorruit van de auto in een aangrenzende tuin terecht. Een ambulance bracht hem met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

HARSKAMP - Een 31-jarige Harskampse is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Pijnenburgweg met de Stroe Allee in haar woonplaats. De vrouw is met een hoofdwond in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De automobiliste, die op de Pijnenburgweg reed, zou rond 6.40 uur geen voorrang hebben gegeven aan een voor haar van rechts komende bestelbus. Laatstgenoemd voertuig schoot na de botsing langs een boom en door een hek het naastgelegen weiland in. De twee inzittenden van de bestelbus kwamen met de schrik vrij. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd afgevoerd door een bergingsbedrijf.

BENNEKOM - Het terrein van Hoekelum stond vrijdag en zaterdag voor de 34e keer in het teken van de paardensport. Prachtige dagen georganiseerd door de Harsloruiters uit Bennekom.

Springen en dressuur voor pony’s en paarden tot en met de klasse ZZ-licht. Het weer werkte mee, de sfeer was goed. Voor het eerst dit jaar een Bixie categorie voor zowel springen als dressuur. Wat betekent dat ook de jongste ruiters zich in konden schrijven voor een echte wedstrijd. Het is een succes geworden mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren. De Harsloruiters kijken al uit naar het 35e Hoekelumconcours in 2013.

EDERVEEN - Zadelmakerij De KastanjeHoeve in Ederveen houdt zaterdag 26 mei een open dag. Iedereen gratis zijn zadel na laten kijken met volledige uitleg. Verder zullen er diverse typen Engelse rijzadels uit elkaar zijn gehaald. Hierdoor is het goed te zien waar je nu eigenlijk op zit en misschien nog wel belangrijker, dat wat je op het je paard legt. Die dag zal ook een volledig hoofdstel met de hand worden gemaakt. Hierbij zullen vele facetten van het leer bewerken aan bod komen. Aan het klompenpad Turfvelderpad’ op de kruising Nieuweweg en Poelweg in Ederveen ligt zadelmakerij De KastanjeHoeve’ en wordt geleid door Hans en Mariëtte Koelma. Het echtpaar is afkomstig uit de hoek van de sportmassage met een grote passie voor paarden. Tijdens het werken met paarden bleek dat vele problemen niet blijvend konden worden opgelost door massage therapieën. Vaak bleek een niet passend zadel de oorzaak van alle ellende. Samen hebben ze de opleiding gevolgd tot zadelpas consulent (MSFC) waarna Hans de complete opleiding tot zadelmaker heeft afgerond. Mensen die geïnteresseerd zijn in diverse massagetechnieken kunnen van Mariëtte ook uitgebreid informatie krijgen. Er zijn ook technieken die door een ieder op hem of haar eigen paard of pony kunnen worden toegepast.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie