Dweil- en shantydag met ‘living statues’

23 mei 2012 om 00:00 Regio

,,Het is een muzikaal feestje met een hoog gezelligheidsgehalte waar publiek, muzikanten en zangers allemaal plezier hebben’’, zegt mede-organisator Henk Klomp. Op drie podiums midden in het dorp zijn non-stop optredens van vier dweilorkesten en vijf koren.

LUNTEREN - Alweer voor de vierde keer is er op de eerste zaterdag van juni dit jaar - zaterdag 2 juni - een dweil- en shantydag. In de Lunterse volksmond het ‘Blaos en Blèr festival’. Dit jaar wordt de muzikale dag voor het eerst gelardeerd met ‘living statues’.

Smartlappen

Naast de opzwepende dweilmuziek worden shanty’s, zeemansliederen, onvervalste smartlappen en popsongs uit de jaren zestig en zeventig gezongen, alles met een hoog meezinggehalte. Het dorp zal leuk aangekleed worden met bij elk podium de gelegenheid wat te drinken. Voor het eerst dit jaar zullen tussen het muziekgeweld ook levende standbeelden (‘living statues’) te zien zijn. ,,We zijn benieuwd of ze echt stil kunnen blijven staan’’, zegt Klomp lachend.

In het dorp worden oude fietsen en brommers tentoongesteld waaronder ook een oude ‘sheeresliep’ verder zijn er demonstraties siersmeden en graffitikunst. De kleintjes worden niet vergeten ook voor hen zijn er leuke dingen te doen.

De aanvang is om 13.00 uur. De grote finale waarbij alle koren en orkesten samen zullen optreden, wat al gauw zo’n 200 man is, begint om 19.00 uur.

Erf

,,Daarna kan er op het Nieuwe Erf nog gezellig nagepraat worden met wat rustige muziek.’’ De toegang is gratis. ,,Kortom, kom naar Lunteren en beleef de gezelligste eerste zaterdag van juni.’’

u Info: www.luntersedweilenshantydag.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie