IVN-wandeling Wekeromse Zand

23 mei 2012 om 00:00 Informatie

EDE - Het IVN houdt een wandeling op het Wekeromse Zand op zaterdag 26 mei. Deze excursie staat vooral in het teken van het voorjaar. In dit gebied met stuifzanden, bossen en heidevelden gaat op deze wandeling vooral de aandacht uit naar de verschillende soorten spechten en mezen die aan te treffen zijn, maar ook de buizerd en raaf zullen zich wel laten horen of laten zien.

,,Mogelijk zien we ook nog moeflons of ander wild. Maar wat er zoal te zien zal zijn blijft toch een verrassing.’’ De start is op zaterdag 26 mei om 13.30 uur bij de hoofdingang aan de Lichtenvoordseweg (achter de voormalige vuilstort). Het gemakkelijkste te bereiken door vanaf Ede de Immenweg links in te slaan en na circa 50 meter rechtsaf Hoeverweg vervolgen tot de ingang. De wandeling zal anderhalf tot twee uur duren.

Gids is Wiebe Verbaan (0318 611947) Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden en vooraf aanmelden is niet nodig.

IVN Vogelzang excursie

BENNEKOM - De vogelwerkgroep, IVN-afdeling Ede houdt zaterdag 2 juni een vogelzangexcursie in het Bennekomse bos en op het Bennekomse heitje.

De start is om 5.00 uur ‘s ochtends, vanaf de slagboom aan de Hullenbergerlaan. (nabij het koepeltje) in Bennekom. ,,Het is bijzonder eens een keer zo’n vroege vogelwandeling mee te maken. De sfeer van het vroeg morgenlicht ervaren en de verschillende bosvogels die zich laten horen maken het tot een belevenis die u niet snel zult vergeten’’, aldus Ria van de Bor-Slot

De duur van de wandeling is circa twee tot drie uur. Zoals gebruikelijk bij IVN-wandelingen is deelname gratis en is vooraanmelding niet nodig. Nadere informatie bij de gids: Hans Westendorp (0318-418465).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie