Keurmerk C1000

23 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

LUNTEREN - Na de verbouwing en exclusieve restyle van het schitterende landgoed aan de Immenweg in Lunteren, opent Gasterij De Scheleberg zaterdag 2 juni met een exclusief preuvenement.

,,Gedurende dit preuvenement willen wij onze gasten laten beleven, ontdekken en proeven wat wij het komende jaar iedere week voor hen in petto hebben’’, zegt René Gorter namens De Scheleberg waar sinds de restyling heel gastvrij het woordje ‘Gasterij’ voor geschreven staat.

Hoewel de statige poort en lange oprijlaan status en exclusiviteit doen vermoeden, is het volgens René Gorter vooral de huiselijke sfeer die De Scheleberg zo bijzonder maakt. ,,Hier ligt geen hoogpolig rood tapijt op de vloer en is geen statig ontvangst. Het is gewoon een fijne locatie waar gasten op het terras even kunnen ontsnappen aan de alledaagse hectiek en van een goede kop koffie kunnen genieten.’’

Wat mag je verwachten van het preuvenement? ,,Tijdens onze culinaire opening is er live muziek en zijn er verrassingsoptredens. Voor slechts tien euro kan er op diverse punten in en rondom ons hotel-restaurant genoten worden van de proeverijtjes van barbecue, vis, tapas, Oosters, soep en desserts. Het belooft een grandioze opening te worden en dit is nog maar het begin.’’

Win één jaar lang gratis dineren. Ga naar www.gasterijdescheleberg.nl of bel 0318-485996.

BENNEKOM - C1000 Snetselaar in Bennekom heeft het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) ontvangen. Het SSK is een nieuw label voor zelfstandige supermarktondernemers die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Cabaretier, natuurliefhebber, klant en dorpsgenoot Hans Dorrestijn reikte het SSK keurmerk op hilarische wijze aan het team uit.

In Nederland zijn er 4408 supermarkten waarvan 42% door zelfstandig ondernemers worden gevoerd. C1000 Snetselaar behoort tot de 36 eerste Nederlandse supermarkten die het nieuwe keurmerk ontvangt. Eigenaar Henry Snetselaar heeft daarmee bewezen dat hij lokaal voldoet aan de eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of het nu gaat om de omgang met de lokale bewoners, de relatie met het personeel, of zaken als veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek, C1000 Snetselaar baseert zijn keuzes op duurzaamheid.

De supermarkt is eerder beoordeeld op 7 criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek. Brancheorganisatie Vakcentrum heeft deze criteria ontwikkeld in samenwerking met TNO.

Het is geen eenvoudig keurmerk om te behalen en ondernemer Henry Snetselaar is dan ook trots op het behaalde resultaat: ,,Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken en het is voor onze klanten ook prettig dat zij hun boodschappen doen bij een winkel die voldoet aan de huidige eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie