Schothans zwaait af met zege

30 mei 2012 om 00:00 Sport

EDE - De vrouwen van Polar Bears hebben het seizoen winnend afgesloten. In Gouda werd GZC Donk verslagen met 10-11. Het duel was de laatste voor Polar Bears voor Annemiek Nijhuis, Nadeche Goeree en Roxanne Frauenfelder. Ook coach Gerrit-Jan Schothans en teammanager Merian Rijnsaardt beleefden hun laatste wedstrijd op de bank.

Gerrit-Jan Schothans wordt na vijf seizoenen als coach technisch directeur van de vrouwentak van Polar Bears. Schothans leidde de Edese waterpolovrouwen tweemaal naar de landstitel en won één keer de beker met zijn team.

Goran Ivanovski zal zijn functie overnemen. De ervaren Macedonische trainer was één jaar bondscoach van zijn land en coachte ook in Nederland al bij een groot aantal clubs. In 1995 en 1996 was de Macedoniër trainer van de mannen van Polar Bears en tweemaal leidde hij hen naar de landstitel. Door de overwinning op GZC Donk eindigt de équipe van Schothans op de derde plek. Lager dan verwacht, want Polar Bears streed lange tijd met Het Ravijn om de landstitel. Na de eerste helft van het seizoen voerde Polar Bears de ranglijst aan, maar toen de lastiger ploegen in beeld kwamen legden de ‘Berinnen’ het langzaam maar zeker af tegen Het Ravijn. De overwinning zorgde toch voor een positieve opsteker. Polar Bears moest eerst 4-0 achterkomen voordat de Edenaren gingen draaien. De Edenaren kregen veel uisluitingen, maar trokken het duel toch naar zich toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie