Fortissimo blijft vierdeklasser na dubbele nederlaag

30 mei 2012 om 00:00 Sport

De ploeg uit Overasselt was zeker geen hoogvlieger, maar uiteindelijk wel de terechte winnaar in het tweeluik. Op zaterdagavond was de thuisclub zeker in het laatste half uur beter. ,,Daar hebben we de slag verloren. Zeker nadat in blessuretijd de 2-0 viel. Dan weet je dat je vandaag (Tweede Pinksterdag, red.) vol aan de bak moet”, somberde Fortissimo-coach Marco Rou. Zijn ploeg kende in beide wedstrijden opstellingsproblemen. In de eerste wedstrijd traden de Edenaren traden aan zonder doelman Dennis van Bruxvoort (werk), Patrick Scholte (vrijgezellenfeest) en Kamal Bendadi. De laatste was geschorst. ,,Chris Hiemstra en Tim Kalfs waren wel aanwezig. Zij hadden (dure) kaarten aangeschaft voor een dancefeest (Emporium in Berendonck), maar kozen er voor pas na de eerste wedstrijd af te reizen. Daar kan ik respect voor opbrengen”, vervolgde Rou. Maar in de return moest de Wageninger wederom alle creativiteit aanwenden, en een forse aanslag op zijn gemoedsrust verwerken

EDE - Fortissimo heeft het in het tweeluik tegen Overasseltse Boys niet kunnen bolwerken. Werd de uitwedstrijd al met 2-0 verloren, ook op het eigen sportpark Hoekelumse Eng kwam de Edese vierdeklasser niet tot winst. Na het 1-2 verlies kunnen de voetbalschoenen voorlopig worden opgeborgen.

Te laat

Kamal Bendadi, Aziz Ballouk en Karim Lahri waren niet op tijd voor de bespreking. ,,Hoewel het drie steunpilaren zijn, moet je als trainer consequent zijn. Ik heb geen moment geaarzeld ze naar de bank te verwijzen”, aldus Rou. Aziz Ballouk was schuldbewust. ,,We haalden elkaar op, en dachten dat de wedstrijd om 15.00 uur zou beginnen. We waren vijf minuten te laat. Maar ik begrijp de trainer wel. Ik baalde net zo hard. Je laat je teamgenoten in de steek.” En de spits sloeg de spijker op zijn kop. ,,Natuurlijk kun je daar over opwinden. Maar de spelers moeten goed in de spiegel kijken. Fortissimo speelt al eeuwenlang om half drie, dus vul zelf maar in. De spelers die er nu stonden valt niets te verwijten. Er is met inzet gestreden en met iets meer geluk valt het zo gewenste vroege doelpunt”, meende Rou. Die constateerde dat zijn ploeg als een raket van start ging. Had er na een minuut of twintig spelen een 3-0 voorsprong op het scorebord gestaan, was dit verdiend geweest. ,,Al binnen dertig seconden was de 1-0 mogelijk geweest. Jaap Wijnman kwam een teenlengte tekort, en Roy Bijsterveld werd volkomen ten onrechte wegens buitenspel terug gefloten”, had de coach gezien. Bas Derksen zag zijn schot via de paal het veld weer inspringen. ,,Ja, dan zit je je op de bank wel even te verbijten”, keek Ballouk terug. Nadat ook Tom Jansen uit een corner net over had gekopt, sloegen de gasten hard toe. ,,Een halve kans, meer was het niet. Het was eigenlijk de eerste keer dat onze achterhoede getest werd. Luc de Wildt kreeg alle kans aan te leggen, en de schuiver leek voor doelman Dennis van Bruxvoort houdbaar: 0-1.Dat was een dreun en Overasseltse Boys, dat niet sterk speelde, zat op rozen”, analyseerde Rou. Hij bracht na rust de ‘boosdoeners’ in. Maar Fortissimo kwam plotseling met tien man te staan. Bij een aanval leek zich een normaal duel te voltrekken. Terwijl de bal naar voren werd gepoeierd, onderbrak de scheidsrechter gedecideerd het spel. Roy Bijsterveld zag ‘rood’ en kon vertrekken. Hoewel er vol onbegrip werd gereageerd, was het kenmerkend dat de Bijsterveld zelf gelijk richting kleedkamer vertrok. ,,Roy werd geschopt en reageerde. De scheidsrechter zag daar een slaande beweging in”, had Ballouk gezien. Met een man minder een ‘mission impossible’, maar Fortissimo toonde karakter. De gasten profiteerden van het feit dat de thuisclub risico’s moest nemen. ,,Je besluit een op een te gaan spelen, er moest worden gescoord. Dat dan de 0-2 valt is zonde. Kort daarvoor liet Ballouk de kans op de 1-1 liggen.”

Eretreffer

In de laatste minuut redde Aziz Ballouk de spreekwoordelijke eer. ,,Leuk voor mezelf, maar ook niet meer dan dat. Over twee wedstrijden gezien hebben we de kans laten liggen. Die gasten waren zeker geen superploeg”, besloot een teleurgestelde Ballouk, alvorens naar de kleedkamer te sjokken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie