FC Jeugd nog in de race voor promotie

30 mei 2012 om 00:00 Sport

,,Niet te vroeg juichen, want FC Jeugd heeft wel vaker aan de promotiepoort geklopt. En dan ging het op de valreep net nog mis. Maar ik kan niet ontkennen dat onze uitgangspositie behoorlijk is. De 3-2 in de laatste minuut was heel belangrijk”, aldus de trainer. De eerste wedstrijd tussen De Paasberg en FC Jeugd om promotie naar de vierdeklasse, kende volgens Al Mohsinawi twee gezichten. De eerste helft was zeer matig, maar in het tweede bedrijf was er maar een ploeg die voetbalde. Een speler van De Paasberg vertelde dat de strijd niet langer had moeten duren, dan waren ze gezien geweest”, aldus Al Mohsinawi. De wedstrijd was op voorhand extra beladen. Drie dagen eerder lekte uit dat drie Arnhemse spelers, de neefjes Ümit, Murat en Erdal Sneyer, komend seizoen de gelederen van FC Jeugd gaan versterken. Zij besloten in het tweeluik niet voor de Arnhemse club aan te treden.

EDE - FC Jeugd is Edes hoop in bange voetbal dagen. De vijfdeklasser is na het nipte 3-2 verlies bij De Paasberg, nog volop kanshebber voor promotie naar de vierde klasse.

,,Ik heb niets gemerkt van animositeit”, vervolgde Habib al Mohsinawi. In de eerste helft, vestigde de overigens verder goed fluitende scheidsrechter de aandacht op zich.,,De Paasberg kreeg twee strafschoppen, waarbij de tweede zeker niet onomstreden was. De eerste was een duel waarbij doelman Medin Aligic betrokken was. Een fair grondduel maar de scheidsrechter besliste anders. De tweede was zeker geen strafschop. De speler draaide heel theatraal weg en liet zich vallen. De strafschoppen werden door Romario van Beek onberispelijk benut”, had de trainer gezien. Tussendoor zette Sinan Kurkcu beide ploegen op gelijke hoogte. Maar De Paasberg bracht de ruststand op 3-1 door een doelpunt van Jeffrey Onstein. ,,Het leek op buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde dit resoluut weg”, had Al Mohsinawi gezien. FC Jeugd begon furieus aan de tweede helft. ,,Een compliment voor mijn ploeg die goed voetbal liet zien. Maar de bal wilde er maar niet in. Een minuut of twee voor tijd, leek Muhammed Akdeniz te scoren, maar het was net niet.” De verdiende 3-2 kwam toch. ,,Uit een corner was het Mohammed Ben Ahmed, die het beslissende zetje gaf”, besloot een opgeluchte trainer.