Nieuwe coach bruist van ambitie

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

Ede hoeft wat betreft Dijxhoorn zeker niet gelijk te promoveren. ,,Het mag wel”, grapt hij. ,,Maar we gaan via een meerjarenplan werken aan de toekomst. Daar is de club goed mee bezig. Dat wil ik voortzetten. Maar het gaat erom de club naar een nog hoger niveau te brengen. Het moet niet van één lichting afhangen”, meent de ambitieuze coach. Dijxhoorn is realistisch op de vraag wat hij in Ede kan verwachten. ,,Dat is lastig te beantwoorden. Daarin spelen een aantal factoren mee. Maar de belangrijkste is over welke groep ik kan beschikken. Ede wil doorgroeien naar een stabiele factor in de eerste klasse. Een prachtig niveau en dus een leuke uitdaging. Juist omdat het eerste team zo jong is, kan het zich door ontwikkelen. Er zit veel rek in. De groep leert van de ervaring die nu en in de toekomst op dit niveau wordt opgedaan”, zegt de coach opmerkt dat Ede met De Bosrand over een prachtige accommodatie beschikt.

B-jeugd MHCE strijdt mee om landstitel EDE - ,,Hoe ik mezelf zou willen omschrijven? Gedreven, ambitieus maar zeker ook sociaal. Ik hecht aan een goede teamgeest.” Aan het woord is Eric Dijxhoorn. Met ingang van komend seizoen de nieuwe vrouwentrainer van de eersteklasser Ede. Hij volgt Arjan Fluijt op die Ede twee jaar onder zijn hoede had. Zijn jonge selectiegroep handhaafde zich dit seizoen keurig in de eerste klasse.

Velden

,,De velden zijn van goede kwaliteit. Ik verlang nu al naar de start van het nieuwe seizoen”, zegt hij enthousiast. Dijxhoorn is de afgelopen jaren actief geweest bij heren 1 en 2 van hockeyclub Voordaan (Groenekan). Daarnaast was hij technisch- coördinator bij de meisjeslijn van Huizen. En dit seizoen zwaaide hij de scepter als trainer/coach Huizen meisjes B1. Dijxhoorn zag de Edese vrouwen nog niet aan het werk. Maar daar komt op korte termijn verandering in. ,,Dat klopt, de bedoeling is een aantal open trainingen te verzorgen. Ik hoop dat vrouwen die op niveau willen hockeyen, dat bij ons willen komen doen. Meedoen aan aan een open training kost niets en verplicht tot niets. Men mag mij (06-18893700) of het bestuurslid Techniek en Opleiding bellen (06-12991117)’’, aldus de coach. Hij voegt er snel aan toe dat ook keepsters van harte welkom zijn.

Talent

Maar de Edese hockeyclub heeft meer goed nieuws. Het jongens B1 team, uitkomende in de landelijke hockeycompetitie, heeft zich geplaatst voor de play-offs eerste ronde Shell landelijke A- & B-jeugd. De talentvolle hockeyers versloegen SCHC uit Bilthoven met 3-2. ,,Een ongekend succes voor onze vereniging”, aldus voorzitter Els Daniels-Hansum. ,,Samen met Oranje Zwart (Eindhoven), Rotterdam en HDM (Den Haag), echte hockeybolwerken, gaat Ede strijden om de landstitel. Ede doet dit in een ‘best of three’ met HDM. Zaterdag begint de wedstrijd op sportpark De Bosrand om 15.00 uur. Een etmaal later is de return. Een eventuele derde wedstrijd staat gepland voor zondag 9 juni.

De winnaar staat in de eindstrijd, die op zaterdag 16 juni in het Wagenaar stadion. ,,Ede in de finale zou een bekroning zijn voor onze goede jeugdopleiding”, besluit de voorzitter.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie