Kinderdag met muziek, dans, schilderen en...draken

30 mei 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Cultura houdt zaterdag 9 juni van 11.00 tot 15.00 uur een gratis kinderdag. Een dag voor kinderen tussen 0 en 12 jaar om te beleven, te zien en te proeven wat Cultura allemaal te bieden heeft.

Op elf plekken gaan kinderen op zoek naar muziekinstrumenten. Op elke plaats is er wel iets bijzonders te doen of een kleine opdracht uit te voeren waarbij kinderen een drakensticker/stempel kunnen verdienen. Zijn alle stickers/stempels bij verdiend, dan krijgt iedere deelnemer aan de speurtocht een klein presentje.

Shanbo, de verhalenverteller verzamelt zijn verhalen in dozen. In de ene doos zit een spannend avontuur, in een andere een geheim. Als hij op de vlucht moet voor het water neemt hij alle dozen mee. Shanbo vertelt in het oosterse sprookje Drakenpoort over Liang, de kleine tapijtknoper, die zijn dorp en vooral zijn vriendinnetje probeert te redden van de grote overstroming. Al dat water is de schuld van de Draak. Hij is ziek, de draak is boos! De draak is alleen te temmen met een zwarte parel en die moet hij zoeken. Op zijn tocht komt Liang gevaarlijke wezens tegen, maar krijgt ook hulp. Gaat het hem lukken?

Er worden twee voorstellingen in de theaterzaal gegeven: om 11.30 uur en om 13.30 uur. Elke voorstelling duurt ongeveer 40 minuten. Kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij de receptie aan de Molenstraat 45.

Kinderen kunnen deelnemen aan workshops. Muziek voor peuters, kleuters, musical, popsong, theater, theaterpresentatie, dans, fotografie, striptekenen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie