Sunday Jazzcafé met gitarist Peter Tiehuis

30 mei 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Gitaargigant Peter Tiehuis is zondag 3 juni om 15.00 uur de special guest bij het gratis Sunday Jazzcafé in Het oude Politiebureau. Peter Tiehuis is een veelzijdig muzikant en staat aan de top van de Nederlandse gitaristen.

Hij is vaste gitarist in het Metropole Orkest en daarnaast speelt hij met binnen- en buitenlandse popartiesten. Maar zijn liefde voor jazz voert door zijn lange loopbaan de boventoon. Ooit begon hij bij de Skymasters en inmiddels heeft hij het podium gedeeld met de groten der aarde zoals Madeline Bell, Lee Konitz, Herbie Hancock, John Scofield en vele anderen. Tiehuis is al jaren een grote inspiratiebron voor veel gitaristen.

Organisator en jazzvocaliste Jessica Koomen vertelt: ,,Het oude Politiebureau is bij uitstek geschikt voor dit jazzcafé concept. Iedere eerste zondag van de maand maand hebben we een andere bezetting geprogrammeerd, en het is een eer om deze maand Peter Tiehuis te verwelkomen. Heerlijke jazz, ruimte voor humor en improvisatie in een goeie ambiance; dat is de basis.’’ Naast Tiehuis bestaat de band uit Thieme Schipper (sax) te gast, pianist Carlos Matos, Mark Dekkers (contrabas) en drummer Marlon Daniel.

Meer informatie op www.jessicakoomen.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie