Politie naar Frankrijk

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - In Frankrijk vindt donderdag 7 juni het evenement Alpe ‘d HuZes plaats. Tijdens dit evenement beklimmen wielerteams de Alpe d’HuZes met als doel geld inzamelen voor KWF kankerbestrijding. Een team van politie Ede neemt deel aan het wielerevenement. De deelnemers, bestaande uit Frank Arendsen (wijkagent ‘Steinen’ en Kernhem), Renzo Scholte (wijkagent Bennekom), Niels Kooij (wijkagent Rietkampen), Jos Runhaar (wijkagent Lunteren), Pascal Bronkhorst (mentor coördinator), Alphons van de Kraats (Basis Politie Zorg) en Harold Klein Hazebroek (Basis Politie Zorg), willen de Alpe liefst zes keer beklimmen. Het team fietst mede ter nagedachtenis aan hun collega Anton Aarsen, oud-wijkagent Otterlo/Harskamp/Wekerom. Hij overleed in februari op 45 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Met deze actie probeert het team zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. U kunt deze actie steunen via http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/teams/politie-ede/team.aspx.

Werkstraf na steken met glasscherf

EDE - ,,Echt schokkend.’’ Zo kenschetste de Arnhemse rechter de daad van een 22-jarige Veenendaler die in Ede met een glasscherf instak op zijn slachtoffer. Wegens poging tot zware mishandeling veroordeelde hij de vechtersbaas tot een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.

De 22-jarige was in de nacht van 27 op 28 november 2010 gaan stappen in Ede. In café De Pineut kreeg hij ruzie met een andere kroegbezoeker. Dat leidde er toe dat ze uit de tent werden gezet. Op straat werd de ruzie voortgezet. De Veenendaler had nog een longdrinkglas uit het café in zijn hand. Het is niet duidelijk of hij het stuk sloeg of liet vallen en een glasscherf opraapte. Maar met een stuk glas in de hand gaf hij zijn slachtoffer een harde klap in de buik. Die merkte dat zijn kleren onder het bloed zaten. De man had een diepe snijwond, maar zijn lever is net niet geraakt.

De 22-jarige Veenendaler stond ook terecht voor een tweede poging tot zware mishandeling. Iets later is nog iemand uit de groep waar hij ruzie mee had met een stuk glas gesneden. Maar de rechter oordeelde dat de verdachte dat niet kon hebben gedaan. De Veenendaler was meteen na het eerste incident gevlucht en naar huis gefietst. Pas weken later werd hij gearresteerd. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie