Afbeelding
Foto: Freek Wolff/BDU

Geld voor ‘leefbaarheid’ in Edese wijken

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

Voor de uitvoering in de vorige periode ontving de gemeente 4,25 miljoen euro voor de wijken Veldhuizen en Ede Oud-Zuid en 8 miljoen euro voor de Veluwse Poort. Dit laatste bedrag wordt gedeeltelijk doorgeschoven naar de nieuwe periode met goedvinden van de provincie. Het hoofddoel van de wijkprogramma’s is bevordering van de leefbaarheid en sociale cohesie in de genoemde wijken. Deze doelen zijn volgens het gemeentebestuur ruimschoots bereikt door de inzet van menskracht (jongerenwerkers, buurtconciërges), de realisering van ontmoetingsruimten, de verbetering van communicatie met buurtbewoners en het organiseren van wijkactiviteiten.

EDE - De komende vier jaar ontvangt de gemeente Ede opnieuw financiële ondersteuning van het provinciebestuur voor stedelijke ontwikkeling. Conclusie is dat de provinciale gelden de afgelopen jaren bijgedragen hebben aan de verbetering van de leefbaarheid in de wijken Veldhuizen en Ede Oud-Zuid.

Andere maatschappelijke effecten zijn bereikt door het vergroten van burgerparticipatie bij wijkactiviteiten en sportverenigingen.

Vrijwilligers

De realisering van speeltuinvoorzieningen, het begeleid veilig buiten spelen, de opzet van een buurthulpdienst en de mobilisatie van vrijwilligers hebben ook bijgedragen aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijken.

Daardoor heeft er een positieve ontwikkeling plaats gevonden in Veldhuizen en Ede Oud-Zuid. De gemeente gaat daarom een aantal projecten structureel maken, zodat de effecten ook in de toekomst blijvend zullen zijn.

Uitstel

Overigens heeft de provincie uitstel verleend tot 1 januari 2013 voor de realisering van speelterreinen in de Uitvindersbuurt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie