‘Parkeerplaats’ voor voetgangers

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

,,Prettig wonen begint niet achter de voordeur, maar begint al als je de wijk of buurt in komt. Door écht contact ontstaat er meer begrip voor elkaar en spreek je elkaar makkelijker aan en dat komt het plezierig wonen ten goede’’, aldus Sterkenburg. Het Baron van Wassenaerpark heeft sinds vorige week een plek om de dialoog aan te gaan op het moment dat het de bewoners het beste uitkomt: de voetgangersparkeerplaats.

Voetstappen achterlaten bij Wassenaerpark BENNEKOM - Woonstede-directeur Wim Sterkenburg opende woensdag de eerste voetgangersparkeerplaats in Nederland. Bewoners, bezoekers en passanten kunnen in het Baron van Wassenaerpark in Bennekom zichzelf letterlijk parkeren en even stilstaan bij de voetstappen die zij achterlaten in deze wereld.

Dialoog

De voetgangersparkeerplaats is een inspirerende ontmoetingsplaats met een maatschappelijk karakter dat prikkelt tot nadenken. Het is een plek die mensen stimuleert om de dialoog met elkaar aan te gaan. Het is ook een plek waar je jezelf even parkeert om alleen of samen met anderen stil te staan bij wat écht belangrijk is in het leven, en jezelf de vraag stelt: welke voetstappen laat ik achter in deze wereld?

,,De voetgangersparkeerplaats past helemaal bij een maatschappelijke organisatie zoals Woonstede en haar doelstellingen. We zijn er dan ook trots op dat de eerste voetgangersparkeerplaats van Nederland in de gemeente Ede wordt geplaatst’’, aldus Winfred Ortse van Buro Koorts uit Ede, de bedenker van de voetgangersparkeerplaats.

Het Baron van Wassenaerpark is een nieuwe wijk in Bennekom. Een wijk waar huur- en koopwoningen elkaar afwisselen en jong en oud door elkaar woont. Een kleinschalige wijk waarin woningen en appartementen voor verschillende doelgroepen worden gecombineerd met appartementen en zorgvoorzieningen voor ouderen.

Op donderdag 24 mei wordt het Baron van Wassenaerpark feestelijk ‘overgedragen’ aan de bewoners. ,,Een mooi moment om de bewoners een cadeau te geven. Een cadeau waar men over praat maar waar men ook wordt uitgenodigd tot praten. De voetgangersparkeerplaats past heel goed in deze filosofie. De voetgangersparkeerplaats is dan ook het startpunt van de wijkwandeling die wordt georganiseerd voor de feestelijke overdracht.’’

Open lucht

Hoewel de verwachting is dat de voetgangersparkeerplaats uitnodigend genoeg is om met elkaar in gesprek te gaan, neemt Woonstede ook het initiatief om, samen met het wijkteam Bennekom en andere organisaties op deze plek een aantal momenten te plannen en het gesprek te organiseren. ,,Een nieuwe wijk met nieuwe bewoners, wij zijn uiteraard erg benieuwd hoe men het hier bevalt. Wat is er dan leuker om op deze plek in de open lucht het gesprek met elkaar aan te gaan? Binnen praten in een zaaltje kan immers altijd nog’’, aldus Sterkenburg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie