Rijden met de stekker aan elektrische auto

30 mei 2012 om 00:00 Algemeen

EDE - Schoonderbeek en Partners Advies BV (SPA) aan de Klinkenbergerweg 30a gaat elektrisch rijden en beschikt voor het kantoor in Ede over een elektrische auto en eigen oplaadpunt. Beide worden woensdag 30 mei in gebruik genomen door wethouder Breunis van de Weerd.

De elektrische auto gaat een bijdrage leveren aan de doelstelling van SPA om CO2 te reduceren. De opening markeert in dat verband ook de deelname aan de CO2 prestatieladder. Vermindering van de CO2 uitstoot door zakelijk vervoer was een belangrijk argument voor de aanschaf van de elektrische auto.

Uit een analyse bleek namelijk dat deze reizen voor ruim een derde van onze uitstoot zorgt. ,,Ondanks telefoon en e-mail willen klanten zo nu en dan graag een gesprek aan tafel. Door dan gebruik te maken van een elektrische auto laten we tevens zien duurzaamheid belangrijk te vinden. Bij SPA houden we ons op vele vlakken bezig met het milieu, bijvoorbeeld met luchtkwaliteit en verkeerslawaai. Vanwege het ontbreken van uitlaatgassen en motorgeluid is elektrisch rijden daarom een logische keuze’’, aldus Schoonderbeek.

Het goede voorbeeld geven was een andere redenen om de stap te zetten. Voor het bezoek aan klant is er nu een elektrisch alternatief. ,,Voor klanten die naar ons toe komen is er, behalve koffie en een goed advies, nu ook de mogelijkheid om natuurstroom te tanken. Dat betekent dat de elektriciteit die via onze laadpaal de auto in gaat met een heel lage CO2 emissie is opgewekt. Behalve goed voor het milieu is een elektrische auto ook leuk. De auto zit vol met techniek en de nieuwste snufjes.’’

Info: www.spaede.nl of tel. 614383.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie