Afbeelding
Foto: Jeroen van der Veer/BDU

KNVB District Oost past in 2013/2014 competitie aan

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Op de onlangs gehouden districtsvergadering KNVB Oost zijn de clubs akkoord gegaan met het voorstel de competitie indeling standaardteams met ingang van het seizoen 2013/2014 aan te passen.

In alle klassen (eerste klasse tot en met laagste klasse, red.) die onder verantwoordelijkheid van het district Oost vallen zal schema 14 (veertien in plaats van twaalf teams in een klasse) van toepassing worden.

Dit betekent dat komend seizoen in de derde klasse en vierde klasse zaterdag, evenals de vierde en vijfde klasse zondag versterkte promotie zal plaatsvinden. De zesde klasse zondagvoetbal zal worden opgeheven.

Voor de zaterdag is het geen probleem om naar schema 14 te gaan. Dit heeft alleen gevolgen voor de vierde klasse. Waarschijnlijk een klasse minder, nog afhankelijk van het aantal verenigingen die komend seizoen over gaan naar het zaterdagvoetbal.

Voor de zondag is er wel een probleem omdat er te weinig clubs zijn in de lagere regio vijfde en zesde klasse.

In de praktijk zal het opheffen van de zesde klasse zondagvoetbal (de klasse van Edesche Boys) betekenen, dat de competitie 2012/2013 om 'des keizers baard' wordt gespeeld. Alle ploegen 'promoveren' automatisch naar de vijfde klasse. En in de vijfde klasse zal geen sprake zijn van degradatie.

,,Hoe de P/D regeling er precies uit zal zien, wordt nog nader bekend gemaakt", aldus de KNVB district Oost.

Dus bij aanvang van seizoen 2013-2014 is dan de situatie zoals hierboven omschreven en speelt iedereen op schema 14.

Dit heeft weer vergaande gevolgen voor het speelschema bij aanvang van het seizoen, de winterstop wordt korter en bij een slechte winter een uitloop in het voorjaar gevolgd door nacompetities.

De speelkalender, zal omdat ook de bekerwedstrijden nog ingepland moeten worden, onder druk komen te staan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie