Edenaren vast voor belemmeren agenten

31 mei 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie heeft woensdagmiddag in de wijk De Rietkampen in Ede twee mannen (59 en 63 jaar) uit die plaats aangehouden omdat zij agenten zouden hebben geslagen en hebben belemmerd bij hun werk.

Agenten waren naar een woning in De Rietkampen gegaan om daar een vermiste minderjarige jongen op te halen en terug te brengen naar een instelling waar hij thuishoorde. Het 63-jarige familielid van de jongen was het hiermee niet eens en zou vervolgens verbale en non-verbale dreigingen naar de agenten hebben geuit. Toen de agenten zagen dat de man naast de verbale bedreigingen ook de agenten wilde slaan, hebben zij de 63-jarige aangehouden.

De andere 59-jarige man, een bekende van de familie, zou zich vervolgens in deze aanhouding gemengd hebben. Zo zou de man met gebalde vuisten richting de agenten zijn gelopen en naar één van hen hebben uitgehaald. Hierop werd ook hij aangehouden. De agent in kwestie deed aangifte tegen de man. Tegen beide heren is proces-verbaal opgemaakt. Zij zitten nog vast voor nader onderzoek.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie