Jeugdschakers De Cirkel slagen voor examen

31 mei 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Het was dinsdagavond feest in De Openhof. Vijftien jeugdschakers van De Cirkel mochten opgaan voor een schaakdiploma. En allen slaagden glansrijk en gingen trots met hun diploma huiswaarts.. Acht deden het examen van stap-1, vier stap-2 en drie stap-3. KNSB-gecommitteerde Frans Bonnier uit Wageningen sprak van een hoog kennisniveau.

Om 19.00 uur werden de opgaven uitgedeeld en konden de jeugdschakers aan de slag. De meeste Cirkelaars hadden weinig moeite met de opgaven, en waren snel klaar. Een enkeling had meer tijd nodig, maar toch werden ruim binnen het toegestane uur alle opgaven ingeleverd.

Bij nakijken liep de spanning bij de kandidaten uiteraard op. Maar met een verlossend woord kon examinator Bonnier alle kinderen blij maken. Constantijn Teske (8½), Joël van Rijsbergen (10), Floris Ros (9), Stijn Jansen (9), Frank van Wijngaarden (10), Tom Bakker (10), Bente Bakker (10) en Jorin Laanstra (8½) slaagden voor stap-1. Stap-2 werd goed gemaakt door Mark Bakker (9), Rowan van der Steen (8), Iwan Veenstra (7½) en Michel van der Lans (8½).

De kandidaten die opgingen voor het stap-3+ examen met nogal ingewikkelde opgaven, waren Jesse van den Hudding (6), Timon Huizinga (8+) en Martijn Breur (6).

Een mooi succes voor de docenten van De Cirkel. Zij zijn met hun leerlingen al weer bezig met de opleiding voor de volgende stap.

Ook werden op deze feestelijke avond de prijzen uitgereikt, die na een mooie maar sportieve strijd werden veroverd in de interne jeugdcompetitie.

De jeugd van De Cirkel schaakt elke dinsdagavond in De Open Hof 18.45 tot 20.00 uur. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Daarvoor kan contact worden opgenomen met Ben Verduyn, telefoon (0318)617912 of dinsdags in de speelzaal. De eerste speelavond is na de zomervakantie en wel dinsdag 28 augustus 2012.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie