@FinalewekenEde:Ongekend promotiefeest bij FC Jeugd (nu met video)

3 juni 2012 om 00:00 Informatie

EDE - FC Jeugd is door winst in het tweeluik tegen De Paasberg gepromoveerd. Met de 3-1 zege, werd het smetje van de eerste wedstrijd (2-3) volledig weggepoetst. Volgend voetbaljaar komt de equipe van trainer Habib al Mohsinawi uit in de vierde klasse.

door Eip Janssen

De club, die haar domicilie heeft op sportpark Oranje, maakte het in het seizoen 2008/2009 verloren terrein weer goed. Een droomdebuut voor de dit jaar zelfstandig opererende trainer Habib al Moshinawi.

,,Dat klopt. Maar het gaat niet om mij, maar om de club. Die stond volledig achter mijn ideeën. En vergeet ook niet de overige leden van de (technische) staf. Dat waren elftalleider Ilhan Tomruk en assistent-trainer Melis Versteeg. Een bekroning voor de manier waarop er is samengewerkt", glunderde Al Mohsinawi.

Ilhan Tomruk, die na dit seizoen stopt, verborg zijn vreugde tranen niet. ,,Wat een mooi afscheid. Er is een tijd van komen en gaan. Maar op deze wijze vertrekken met promotie naar de vierde klasse is super. Natuurlijk blijf ik actief in de club. En het eerste elftal zal ik zeker blijven volgen."

Habib al Mohsinawi was vooraf al optimistisch. ,,In de eerste wedstrijd heeft FC Jeugd, zeker in de tweede helft, het betere voetbal laten zien. En wij beschikken over een goede selectie, waarin een wissel zonder problemen kan worden doorgevoerd. En dat kunnen niet zoveel teams ons nazeggen."

FC Jeugd dat volgend seizoen over een nog sterkere en bredere selectie gaat beschikken, kan in de vierde klasse optimaal profiteren van de op stapel staande versterkte promotie. ,,Ik heb gelezen dat de KNVB ook in het zondagvoetbal naar veertien clubs per poule gaat. FC Jeugd zou zomaar binnen twee seizoenen derdeklasser kunnen worden. Maar dat zijn zaken voor later. Eerst maar eens genieten van dit succes", vervolgde de trainer.

Uitblinker

Wedstrijden waarin een beslissing op het spel staat zijn nooit de beste. FC Jeugd en De Paasberg bevestigden dat nog eens op het slechte en door de aanhoudende regen gladde veld. ,,Het was lastig voetballen'', wond Ilkan Tomruk er geen doekjes over. Terwijl de opening spectaculair was. Na een van beide kanten wat aftastend begin, bracht Paasberg speler Melvin Versteegen de thuisclub na negen minuten spelen op een 1-0 voorsprong. De ongelukkige Arnhemmer wilde een voorzet van Erdi Demirkol onschadelijk maken, maar passeerde zijn eigen doelman.

,,Na de lekkere start, wilden we doordrukken'', stelde Ali Oztürk. De aanvaller moest al snel het veld ruimen. ,,Je wilt er niet af, zeker niet in zo'n wedstrijd, maar het teambelang ging voor. Mijn blessure na een botsing in het begin was te erg. Maar dat mijn vervanger Muhammed Akdeniz dan uitgroeit tot één van de beste spelers, verzacht de pijn", aldus de ongelukkige spits.

Die wel zag dat Ilkan Tomruk met een verschrikkelijk hard afstandsschot de stand op 2-0 bracht. ,,Dat had ik vorig jaar ook al gedaan. Ik dacht laat ik het nog eens proberen", glunderde de rechtsback. Maar de koude douche volgde snel. Adem Durmus kon een schot niet klemmen en Youness Lahnine wilde te hulp schieten. Maar schoot dwars door het net in eigen doel. ,,Dat was een fikse tegenvaller, maar de manier waarop de jongens dit oppakten was klasse", aldus Al Mohsinawi. Beide ploegen wisten niet goed wat te doen. FC Jeugd hanteerde iets teveel de lange bal, en De Paasberg wilde achterin niet de deur open zetten.

,,We hadden pal voor rust een goede mogelijkheid (Ben Ahmed). Maar dat lukte niet. En De Paasberg is een lastige ploeg om te bestrijden", analyseerde de trainer.

Beter

Die in de rust orde op zaken stelde. ,,In het tweede bedrijf was FC Jeugd hele fasen de betere ploeg. Eigenlijk heb ik er geen moment aan getwijfeld dat wij de beslissende goal zouden maken", meende invaller Ömer Tirgil. ,,De trainer had me bij de groep gehaald. Ik mocht vooraf ook wat zeggen. Dat was kort en krachtig gezegd:blijf voetballen, praat niet tegen scheidsrechter en/of tegenstander en we winnen. Het kwam nog uit ook. Heerlijk, zeker voor mijn zoon (Ernst Brandsen, red.) die ook meespeelde", vulde de routinier aan.

Met FC Jeugd meer in balbezit, maar op een foutje loerende Paasberg spitsen brak de slotfase aan. Het was Muhammed Akdeniz die uitgroeide tot het brein van de ploeg. Het leverde de Edese ploeg een handvol mogelijkheden op.

Bij één van de Edese kansen was Akdeniz alert. Een inzet van Hicham Largo werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman, maar op de rebound van Muhammed Akdeniz was hij kansloos. De zo bevrijdende 3-1 was binnen. In de zeven minuten extra tijd gierden de zenuwen door de Edese kelen.

De Paasberg probeerde het wel, en ging op jacht naar de 3-2. Maar kende in een aantal situaties (buitenspel) weinig geluk. ,,Het zal toch niet denk je dan even'', aldus Habib al Mohsinawi. ,,Valt de bal een keer verkeerd, dan kun je zomaar in een verlenging belanden.''

Het eindsignaal werd dan ook met een geweldig enthousiasme ontvangen. Sportpark Oranje ging letterlijk en figuurlijk uit zijn dak. Vele tranen van vreugde werden verspeeld, maar voorop stond dat FC Jeugd de zo gewenste beloning kreeg na een jaar hard zwoegen.

Veeleisend

,,Spelers hebben ons verwenst. Nooit was ik helemaal tevreden, maar dat was alleen om hen beter te maken. In de loop van het seizoen groeiden staf en spelersgroep dicht naar elkaar toe. Zowel naar binnen als buiten werd een eenheid uitgestraald. En dat was de kracht van dit team", besloot een dolgelukkig tandem Tomruk en Al Moshinawi. Die zich daarna in het feestgedruis storten. Het bleef op sportpark Oranje nog lang onrustig.

De Edese derby tegen buurman Fortissimo is weer in ere hersteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie