Kauwgom Cowboy

13 juni 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Een muzikaal feest op het hoogste niveau, dat wordt het op zaterdag 16 juni in de Edese Taborkerk. Het Charaban Trio, bestaande uit klarinettist Mark Snitselaar, celliste Mariëtte Gort en pianiste Kathelijn van de Loo, sluit dit seizoen Avondmuziek af met een concert rond twee jubilerende componisten. Een prominente plaats krijgt Rudolf Escher (1912-1980) met zijn mediterraans getinte Klarietsonate. Dit jaar wordt de honderdste geboortedag van deze belangrijke Nederlandse componist herdacht. Juist vanwege zijn bijzondere band met de gemeente Ede - hij woonde van 1956 tot 1958 Bennekom - is zijn muziek hier bijzonder op zijn plaats. Het raadselachtige Chiffre IV van die andere jubilaris Wolfgang Rihm (1952) raakt aan een meer mysterieuze klankwereld, waarin vooral donkere aardkleuren overheersen. Muziek die prachtig in balans wordt gehouden met de verfijnde Cellosonate van Eugene Ysaye (1858-1931) en drie romantische stukken van Max Bruch (1837-1920). De avondmuziek begint om 19.30 uur. De toegang is vrij met een vrijwillige bijdrage bij de uitgang. Na afloop kunt u de musici en elkaar ontmoeten bij een kopje koffie of thee.

EDE - Kauwgom en Cowboy, een luchtbel waarin alles mogelijk lijkt. Cultura speelt Kauwgum Cowboy. Acht leerlingen spelen vrijdag 15 juni onder begeleiding van Roos Hummelink, theaterdocent bij Cultura, de voorstelling Kauwgum Cowboy. De tekst is herschreven naar aanleiding van de voorstelling ‘Kokosnood’’ geschreven door Theo Soontiëns.

‘Je bent alleen thuis. Wat ga je doen? Een tip van mama leidt ons naar een verhaal vol avonturen. We ontmoeten cowboys, bandieten en indianen. We maken vijanden en sluiten vriendschap’. ‘Wie spreekt de waarheid? Wie kan je nog vertrouwen? En is de makkelijkste weg altijd de leukste weg?’ Een voorstelling over twee kinderen die op reis gaan. Op reis in hun eigen fantasie. Een reis vol avonturen, spanning en sensatie. ‘Schiet op, papa komt bijna thuis!’ Een voorstelling is meer dan alleen een opvoering. Een voorstelling is onderzoek, ontwikkeling, afspraken maken en eindeloos repeteren. Elke vrijdagmiddag zijn deze acht leerlingen bijeengekomen. Twee zaterdagen zijn besteedt aan extra repetities. Een voorstelling bestaat niet zonder publiek. Vrijdag 15 juni, 19.30 uur. Een kaartje kost 5 euro en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Theaterleerlingen van Cultura kunnen een gratis kaartje bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie