Cliënten ‘s Heeren Loo exposeren in Huis Kernhem

13 juni 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - ‘Nu ben ik iemand geworden’ is de naam van een expositie die van 16 juni tot en met 15 juli in Huis Kernhem aan de Kernhemseweg te zien is.

Op deze expositie worden schilderijen, tekeningen en gedichten getoond van cliënten van ‘s Heeren Loo van de regio’s Zuid-Veluwe en De Vallei. ‘s Heeren Loo biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en heeft in Wageningen een eigen kunstuitleen, De Verbeelding.

Deze kunstuitleen brengt kunstwerken van cliënten onder de aandacht van een breed publiek. De werken komen tot stand in de ateliers van Kristal in Wageningen en in het atelier van Bert Hoekstra op De Rank in Bennekom. De kunstuitingen van deze kunstenaars kunnen wedijveren met de reguliere kunst en worden zowel in Nederland als in het buitenland geëxposeerd en verkocht.

Ook wordt onderzoek gedaan naar taal- en poëziebeleving bij enkele van de cliënten binnen de taalvormingsprojecten van Ron Goud uit Ede. Dit heeft geleid tot de publicatie van meerdere dichtbundels en een cd-rom waarin de emoties en belevingen van de cliënten verrassend en soms aangrijpend onder woorden zijn gebracht.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie