‘Evenement voor en door mkb’ers’

13 juni 2012 om 00:00 Ondernemend

In een inspirerende omgeving die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) representeert, wordt de eerste ‘Voor Goed Ondernemen- dag’ gehouden door GoedemorgenMKB. Het bedrijf dat ondernemers adviseert en ondersteunt die erover denken MVO in hun ondernemingsstrategie op te nemen.

Speciale dag maatschappelijk verantwoord ondernemen EDE - Maatschappelijk verantwoord ondernemen, hoe doe je dat als mkb’er? In 50|50 Hotel Belmont delen ondernemers op woensdag 27 juni hun kennis en ervaring op een praktische en inspirerende manier tijdens de eerste ‘Voor Goed Ondernemen-dag’ van GoedemorgenMKB. door Harmke Schippers

Deelnemers kunnen zich in 50|50 Hotel Belmont laten inspireren door grote namen op het gebied van MVO, zoals Willem Lageweg, Marjan Minnesma, Ruud Koornstra en Koos de Koeijer. ,,Ondernemers willen graag, zeker in deze tijd, hun onderneming versterken. Met MVO hebben ondernemers een kans. Omdat het in vele opzichten oplevert”, zegt Gini Manting.

Manting: ,,Tijdens deze dag geven autoriteiten op het gebied van MVO adviezen die ondernemers direct kunnen toepassen. Er zijn weinig mogelijkheden om als mkb’er branchegericht kennis op te doen over duurzaam ondernemen. Want hoe zorg je ervoor dat je tegelijkertijd èn je eigen handel versterkt èn verantwoord maatschappelijk onderneemt? Op dit soort vragen willen wij gedurende deze dag een antwoord geven. Wij willen kennis en ervaring ontsluiten.”

50|50 Hotel Belmont is een maatschappelijk betrokken organisatie van het eerste uur. Veel van de medewerkers volgen een re-integratietraject. De werkwijze van het hotel is gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Manager van 50|50 Hotel Belmont Frans Maandag: ,,Ondernemers denken al gauw: ‘is dit voor mij interessant en wat levert het mij op’. Wij zijn een voorbeeld en zullen tijdens de dag ook met een eigen stand ervaring en kennis delen over onder meer het in dienst nemen van re-integranten.”

GoedemorgenMKB ontvangt veel positieve reacties op haar initiatief. ,,De meeste mkb’ers komen er na het bijwonen van een congres niet aan toe kennis en ervaring te delen, vooral niet op lokaal niveau”, zegt Manting. De middag bestaat uit een plenair gedeelte, er zijn lezingen en workshops. Ook kunnen mkb’ers door de zalen lopen om te praten en aan te schuiven bij ondernemers met een stand die graag kennis delen over MVO en anderen willen inspireren. ,,Je kunt kennis- en ervaringsgericht shoppen op een aardige en inspirerende manier”, aldus Manting.

Voor Goed Ondernemen begint om 13.30 uur en duurt tot 19.00 uur. Inschrijven kan via de site. Om zeker te zijn van een plaats, is het verstandig snel in te schrijven, er is ruimte voor 350 deelnemers. Vol is vol.

Voor Goed Ondernemen

27 juni, 13.30 - 19.00 uur

50|50 Hotel Belmont

Goorsteeg 66, Ede

www.voorgoedondernemen.nl

Foto:

Frans Maandag (rechts) van 50|50 Hotel Belmont en Gini Manting van GoedemorgenMKB in het Edese hotel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie