Workshops bij Het Dierenparadijs

13 juni 2012 om 00:00 Ondernemend

Eigenaresse Yvonne Vlaardingerbroek houdt zich niet alleen bezig met de winkel. Op dinsdag 19 juni om 20.00 uur, organiseert zij samen met Prins Petfoods een ehbo-workshop voornamelijk voor hond en kat. ,,Tijdens die workshop leert men alles over eerste hulp bieden. Deelnemers krijgen te maken met levensreddende handelingen, wonden, bloedingen, breuken, afwijkende lichaamscondities, vergiftiging, verstikking, insectenbeten, oog - en ooraandoeningen, op reis of onderweg. Door op de juiste manier hulp te bieden kan men veel schade - of erger voorkomen. Zelf heb ik een opleiding gevolgdom ehbo te gebruiken bij dieren, dat is overigens een vrij pittige cursus”, stelt Vlaardingerbroek.

‘We hebben aandacht voor de klant én hun huisdieren’ EDE - Het Dierenparadijs in Ede doet zijn naam alle eer aan. Naast diverse dieren en vissen heeft men ook de nodige diervoeders en accessoires.

,,Binnen de winkel doe je de nodige praktijkervaring op. Het verwijderen van een teek bij een hond of kat komt regelmatig voor. De workshop wordt gegeven in zaal Bijstergoed, aan het Bijsterveld 40 in Ede. Meedoen kost vijf euro, daarvoor krijgt men een leerzame avond met daarnaast een ehbo-doos en een boekje met informatie over ehbo zodat men thuis het één en ander kan nalezen. Voor de bezoekers staat koffie en gebak klaar. Inschrijven kan via onze website www.het-dierenparadijs.nl. Wat betreft onze winkel voeren we tal van dieren zoals kanaries, parkieten, valkparkieten, tropische vogels,de nodige vissoorten en verschillende knaagdieren zoals konijnen, cavia’s, diverse soorten hamsters, gerbils, ratten en muizen. Alle dieren komen van vaste fokkers zodat wij weten dat we gezonde en verantwoord gefokte dieren binnen halen.”

Volgens Yvonne is het mooie van haar beroep het bezig zijn met dieren en mensen. ,,Als men een dier komt kopen willen we de mensen goed adviseren over verzorging en huisvesting. Ook over voeding geven we de nodige informatie, aangepast aan het ras en leeftijd van het dier. Elk dier heeft namelijk zijn specifieke behoeftes. Door goede voeding kan men de veel gezondheidsproblemen voorkomen en oplossen. Naast goede voeding hebben wij ook een uitgebreide lijn homeopathie van Puur. In deze tijd van het jaar komt veel allergie - en schijnzwangerschap voor bij honden, katten en konijnen."

,,Deze problemen zijn heel goed op te lossen door het juiste homeopathische product. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om veel gezondheidsproblemen op te lossen. Binnenkort komen wij met een webshop met acties, aanbiedingen, een groot assortiment kwalitatief zeer goede krabpalen, te bestellen via deze webshop. Op deze webshop staan ook de homeopathische middelen met een omschrijving waarvoor het is bedoeld. Volgens Yvonne ,,werkt men met een enthousiast klein team met aandacht voor de klant en hun huisdieren. In het voorjaar maken wij diverse vogels tam zodat ze op de schouder blijven zitten, dat is heel leuk om mee bezig te zijn. Het kan dus gebeuren dat men ons in de winkel of achter de kassa tegen komt met een vogel op de schouder.”

Het Dierenparadijs

Bellestein 51 Ede

Tel. 0318-639270

info@het-dierenparadijs.nl

Foto:

Naast de gebruikelijke zorg voor klanten en dieren, is er dinsdag 19 juni ook een workshop bij Het Dierenparadijs.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie