‘IKcoaching maakt mensen emotioneel sterker’

13 juni 2012 om 00:00 Ondernemend

,,In mijn eigen leven had ik graag zo nu en dan coaching gehad. Een duwtje in de rug om weer vertrouwen in mezelf te krijgen”, zegt Keizer. Om die reden startte ze een jaar geleden met IKcoaching, een praktijk voor coaching, bemiddeling en psychosociale begeleiding. ,,Het leven loopt vaak niet zoals je van tevoren gedacht hebt”, zegt de psychologe. Als voorbeeld noemt ze ziekte, overlijden en ontslag. ,,Op zo’n moment kun je vastlopen, want hoe ga je daar mee om.” Keizer helpt haar cliënten om invloed uit te oefenen wanneer zij vastlopen. ,,Je kunt veel veranderen zolang het maar een verandering in jezelf betreft, want daar heb je invloed op.”

EDE - Het leven loopt vaak niet zoals je van tevoren denkt. Dit kan leiden tot piekeren en ongelukkig zijn. Irma Keizer van IKcoaching uit Ede helpt cliënten die vastzitten en verder willen om meer uit het leven te halen. door Harmke Schippers

,,In ons hoofd bedenken we hoe iets zou moeten zijn. We moeten altijd gelukkig zijn en ook de ideale baan en partner hebben. Ons voelen en denken heeft heel veel met elkaar te maken”, zegt Keizer. ,,Het is een wisselwerking. Als je baan niet leuk is, ga je op zoek naar een andere baan, maar je kunt ook uitzoeken waar dit gevoel vandaan komt. Dan ga je op zoek naar wie je bent. Een stuk zelfbewustzijn en zelfvertrouwen in wie je bent en wat je wilt. Je wordt emotioneel sterker.” De psychologe helpt met bewustwording. ,,Ik werk met wat er speelt in het hier en het nu, om van daaruit je eigen doelen te vinden en de eerste stappen te zetten. Je moet zelf andere keuzes maken, andere inzichten opdoen en vaardigheden leren.” Keizer werkt onder meer met visualisaties, dromen counseling en teken oefeningen.” IKcoaching maakt ook gebruik van de NLP-methode, een verzameling van technieken om snelle verandering te krijgen. De psychologe leert haar cliënten hoe ze snel hun eigen gemoedstoestand kunnen veranderen en hoe ze met een situatie om kunnen gaan zonder overspoeld te worden. Ze leren grip te krijgen op een situatie.

De psychologe volgde de vierjarige opleiding Algemene Integrale Menswetenschappen in Utrecht. ,,Daar heb ik veel geleerd over het innerlijk van de mens. Wat gebeurt er met je tijdens je levensloop en wat doen religie en tradities met mensen.” Ook volgde de psychologe de NLP-opleidingen tot NLP Master Practitioner. ,,Ik ben zelf het instrument tijdens mijn werk en deze opleiding heeft mij geleerd heel goed naar mezelf te kijken, wat nog belangrijker is dan de methode die gebruikt wordt.”

Het belangrijkste tijdens de sessies vindt Keizer de klik en het vertrouwen tussen haar en de cliënt. Daarom zijn de eerste dertig minuten van de intake ook gratis. Als het niet klikt, is de cliënt vrij om kosteloos naar huis te gaan. ,,Maar dit is nog nooit gebeurd”, zegt Keizer.

IKcoaching is er ook voor individuele coachingstrajecten voor bedrijven.

IKcoaching

Rubensstraat 22, Ede

tel. 06-42288005

www.ikcoaching.com

Foto:

Irma Keizer van IKcoaching in haar praktijk voor coaching, bemiddeling en psychosociale begeleiding.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie