Jubileum gospelkoor

13 juni 2012 om 00:00 Regio

BENNEKOM - Hipdesign, aan het Bart van Elstplantsoen 10 in Bennekom, biedt de komende weken een kleine expositieruimte voor Bennekomse kunstenaars. Agathe Kobus, verantwoordelijk voor de winkel Hipdesign, nam het initiatief.

Gedurende de zomermaanden is in de winkel naast mooie designmeubelen en accessoires en schilderijen van Anneke Hoes nu ook kunst uit Bennekom te zien. Het spits wordt afgebeten door keramiek (raku) van Ellen Bouter. Vanaf 13 juni kunt u het werk van Ellen Bouter in de winkel vinden.

Hipdesign is een winkel met mooie hippe designmeubelen van onder andere Artemide, Leolux, Kembo en het merk Moooi, voor sterk gereduceerde prijzen. Tevens verzorgt Hipdesign interieuradviezen en richten zij modelwoningen in. Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag 13.30 tot 17.30 uur.

EDERVEEN - Het gospelkoor Ha kol tsa ier uit Ederveen bestaat 10 jaar en viert dit jubileum met een concert op zaterdag 30 juni.

De roots liggen al ver terug. In 1968 begon een meisjeskoor en het werd in 1990 een jongerenkoor, onderdeel van gemengd koor De Lofstem.

Diverse dirigenten hebben leiding gegeven aan het koor en steeds meer kreeg het een eigen identiteit. In 2002 is het koor Ha kol tsa ier een zelfstandig koor geworden. Ha kol tsa ier is afgeleid uit het Hebreeuws en betekent ,,de stem van de jongeling’’.

Het koor bestaat nu uit 25 jongelingen tussen de 16 en 40 jaar en staat onder leiding van dirigente Leonien Morales-Koster. Elke woensdagavond repeteren we onze Nederlands- en Engelstalige gospels, vaak drie- of vierstemmig.

Leonien Morales-Koster, ook wel bekend als Lejony, is een musicus uit Almere en leidt het koor met veel enthousiasme en passie. Met haar komst in 2008 groeit het koor verder in kwaliteit.

,,Het doel is ook dat God toekomt dat wij aan iets moois, iets goeds werken om Hem de eer te geven. Zo willen we dit ook in het jubileum tot uiting laten komen: vreugde, hoop, muzikaliteit en dankbaarheid.’’

Special guest deze avond is Remco Hakkert uit Terschuur. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het ontstaan van dit koor. ,,Tussen 1992 en 2000 was hij dirigent van het jeugdkoor en hij komt deze avond met ons mee vieren.

Speciaal deze avond zal hij een paar van zijn eigen nummers voor en met ons zingen. Deze avond hebben wij een talentvolle spreekster uit de omgeving bereid gevonden dit concert te presenteren: Simone Beijer.’’

Vanaf 19.30 uur zijn de deuren open en om 20.00 start het programma. Het concert wordt gevierd in De Zicht aan het Marktplein 10 in Ederveen. Kaarten zijn voor 6,50 euro te bestellen via het e-mailadres of te koop aan de zaal. Informatie en reserveren kan via hakoltsaier@hotmail.com, of bel met telefoonnummer 06-13396980.

Meer informatie is te vinden op de website van het gospelkoor, www.hakoltsaier.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie