Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Pizza & Pizza wil begrip worden

20 juni 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Ik zat in de ovenhandel en op een gegeven moment kwam de kans het PMT te huren. De gemeente Ede is eigenaar van het pand en ik huur het nu. Wat betreft de locatie kun je niet beter zitten in Ede, we werken dicht tegen het bos aan het pand ligt aan een fietsroute. We hebben oplaadpunten voor elektrische fietsen, maar ook een fraai terras aan de voor- en achterkant van het gebouw. Naast het restaurant, welke plaats biedt aan zeventig gasten, hebben we een loungeruimte waar dertig gasten kunnen genieten. Wij bieden verenigingen en bedrijven de mogelijkheid gebruik te maken van een vergaderruimte waar ongeveer vijfentwintig personen een plaats kunnen vinden. Voordeel is ook de ruime parkeermogelijkheden waar een veertigtal auto’s met gemak een plek vinden.”

Vader en zoon willen ‘iets moois’ maken van eigen zaak EDE - Pizzeria Pizza & Pizza is gevestigd in het voormalige Protestants Militair Tehuis (PMT), naast de Maurits kazerne in Ede. Bram Muilwijk en zoon Joris zijn de eigenaren die de zaak runnen.

Parklaan

,,Wij zijn ook gunstig gelegen aan de Kazernelaan, kort bij de nieuwe Parklaan die aangelegd gaat worden. Voor ons een gunstige ontwikkeling alhoewel we niet mogen klagen over de bezoekersaantallen die nog steeds oplopen. In de toekomst willen we zeker acties gaan ondernemen, met name een studenten korting en live muziek. Op het kazerneterrein wonen veel studenten die in Wageningen studeren. Op het voormalige kazerne terrein wonen veel studenten uit Engeland, Duitsland en Frankrijk.”

De eigenaren genieten van het ondernemersschap. ,,Het ondernemen vanuit het niets tot er iets van maken is, is voor mij een uitdaging die ik graag wil aangaan. Vanaf mei zijn we geopend, daarvoor zijn we vanaf december aan het verbouwen geweest”. Volgens vader en zoon is een goede pizza bakken niet zo simpel.

Factoren

,,Je hebt met tal van factoren te maken, het begint met het juiste meel, daarnaast moet je de juiste oven hebben op hout gestookt die een temperatuur lang kan vasthouden. Een pizza over moet goed geïsoleerd zijn, de pizza’s worden veelal gebakken op de houtsoorten beuken en essen. Dat hout spat niet en geeft een goed aroma, met name beukenhout. Wij hebben een Italiaanse kok die in Italië is opgeleid met als specialiteit pizzabakken. Een goede pizza bakken is een kunst apart en wij hebben gelukkig iemand die dit kan.” Kijkend naar de toekomst willen dat ons restaurant een begrip wordt in Ede.

Kwaliteit

. ,,Daar gaan we alles aan doen door een hoge kwaliteit te leveren en een uitstekende service. Wij streven ernaar dat het restaurant een ontmoeting plek wordt voor personen. Naast de pizza schenken we diverse goede wijnen tegen een redelijke prijs. Daarnaast geven we gasten ook de gelegenheid om te lunchen”, besluit het tweetal dat er zeker zin in heeft om er iets moois van te maken.

Pizza Pizza

Nieuwe Kazernelaan 8 Ede

Tel; 06-29305085

www.pizzaenpizza.nl

Foto:

Vader Bram (midden) en zoon Joris (rechts) Muilwijk geflankeerd door hun Italiaanse kok.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie