Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

‘Liever goede producten dan groter groeien’

20 juni 2012 om 00:00 Ondernemend

Enkele jaren geleden werd de zaak opgesplitst in twee delen. Gerard ging in de meubelbranche en Gerrit ging in de woninginrichting. In de jaren negentig nam Wim Roke het stokje over van zijn vader Gerard. Wim en zijn vrouw Els hebben jaren de kar getrokken onder de naam Roke Dekor. In 2000 kwam zoon Jeroen binnen de zaak, na een jaar elders het vak te hebben geleerd. ,,Met name stofferen was toen de hoofdmoot”, aldus Jeroen, inmiddels mede-eigenaar.

EDE - Roke Dekor is zeker geen onbekende binnen de regio Ede. Ruim vijftig jaar geleden begonnen de gebroeders Gerrit en Gerard Roke met een winkel in woninginrichting en meubelen.

,,Toen ik binnen de zaak ben gekomen, ben ik mij gaan verdiepen in verkoop, inkoop, administratie en alles wat erbij komt kijken. In 2007 ben ik samen met mijn ouders mede-eigenaar geworden. De meeste beslissingen mag ik zelf nemen. Mijn moeder stapte uit de zaak en toen hebben mijn vader en ik de kar getrokken. Eind vorig jaar deed mijn vader een stapje terug en sta ik nu min of meer alleen aan het roer. Mijn zus Lissy heeft ook een aantal jaren binnen de zaak gewerkt. In de loop van de jaren heb ik de nodige taken overgenomen, in feiten alles wat een zelfstandig ondernemersschap tegen komt. Vorig jaar augustus is mijn vrouw Anika binnen de zaak gekomen. ,,Na een aanlooptijd sta ik nu volledig zelfstandig binnen de zaak. Voorheen werkte ik bij de regionale brandweer in Arnhem als assistent-manager. Dat heb ik tien jaar gedaan, ik vond het een leuke baan. In mijn leven heb ik al diverse woningen ingericht en kan dus de nodige adviezen geven. Toen ik Jeroen leerde kennen ben ik een opleiding binnenhuisarchitectuur gevolgd. Met name stoffen en kleuren combineren komt nog wel eens voor”, aldus Anika.

Voor Jeroen is het mooie van zijn beroep ,,het creatieve - en de omgang met de klanten.”

,,Het geeft mij een passie om een leefruimte in te richten zodat men zich op het gemak voelt. Het mooie is ook dat ik zowel met mijn hoofd als met mijn handen werk. In ben een precies figuur dat altijd naar de beste oplossingen zoekt. Ik kan niet iets halfbakken achterlaten. Je hebt soms met complete inrichtingen te maken met als gevolg veel meetwerk en oplossingen zoeken voor bijzondere omstandigheden. Voor een zogenaamd ‘draai-kiepraam’ kun je niet van alles neerhangen, daarvoor moeten we een mooie oplossing zien te vinden. Wat betreft de toekomst hebben we geen wilde plannen. We hoeven niet zo nodig groter te worden maar service en kwaliteit blijven hoog in het vaandel staan. Wij specialiseren ons liever op goede producten dan in groter groeien. In het kader daarvan zijn we ook geen stunter als het gaat om prijzen. Belangrijk is het ook dat we ambachtelijk werk verrichten maar wel met de huidige tijd meegaan. We zijn te vinden op internet en de sociale media. Kijkend naar de toekomst hopen we wel de komende generatie ook te voorzien van kwaliteit, maatwerk en service.”

Roke Dekor

Parkweg 81a Ede

Tel;0318-632168

www.rokedekor.nl

Foto:

Anika (links) en Jeroen (midden) Roke met op de achtergrond vader Wim.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie