Popschool Ede

20 juni 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Elske Dewall staat zaterdag 23 juni vanaf 16.00 uur op het podium van Media Markt aan de Brouwerstraat.

Op haar nieuwe album ‘Brave’ laat Elske DeWall horen, dat ze de afgelopen twee jaar een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het is een dynamisch album met twaalf juweeltjes, die door de Friese zangeres en multi-instrumentalist schitterend vertolkt worden. Het is het overtuigende vervolg op ‘Balloon Over Paris’, het debuutalbum waar ze ons in 2010 mee verraste. Die in Amerika opgenomen plaat werd overladen met goede kritieken. Elske werd door 3FM uitgeroepen tot ‘Serious Talent’, ze trad overal en nergens op, leverde even later de titeltracks voor de speelfilm ‘Alle Tijd’ en de tv-serie ‘Moordvrouw’ en zong samen met sterren als Lionel Richie en Jonathan Jeremiah. Kortom, de wereld lag aan haar voeten.

Elske DeWall heeft genoten van het hele proces dat bij het maken van ‘Brave’ kwam kijken: het schrijven van de liedjes, het werken in de studio, het musiceren met haar band. Nu het album voltooid is, breekt voor haar een spannende periode aan. ,,Ik heb nu het werk gedaan, het is af, verder kan ik er niet meer zoveel aan doen, dus ik hoop dat nu de plaat de mensen gaat bereiken.’’

EDE - Popschool Ede houdt zaterdag 23 juni het jaarlijkse muziekfestival Pop in Uitvoering in De Kei. Het is een echt ‘doe’-festival, waarbij niet alleen geluisterd kan worden naar live muziek, maar vooral ook waar de bezoeker zelf aan de slag kan.

Het festival zit bomvol gratis proeflessen op diverse instrumenten en er worden gratis zangworkshops gegeven. Pop in Uitvoering wil aansluiten op de belevingswereld van de aspirantmuzikant en biedt vanuit daar mogelijkheden aan ter verbreding van zijn muzikale horizon.

Of dat nu om verschillende muziekstijlen of verschillende speeltechnieken gaat. ,,Beleven, luisteren, meemaken en meedoen, daar gaat het om bij Pop in Uitvoering. We zijn enthousiast over popmuziek en zullen de Kei laten zinderen op 23 juni”, sluit popschool-eigenaar Collin Leijenaar af.

Pop in Uitvoering gaat om 11.00 uur van start en eindigt om 16.30 uur. Het adres van De Kei is Peppelensteeg 12 in Ede.

Meer informatie over het workshop- en proeflesprogramma is te vinden op de website van de Popschool, www.popschoolede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie