Vijfde editie ‘Dante in de Kuil’ in Openluchttheater

20 juni 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - In het Openluchttheater in Ede vindt zondag 24 juni de vijfde editie van ‘Dante in de Kuil’ plaats. Een bonte verzameling culturele uitingen met vooral veel muziek. En met een ludieke opening door de Muze Dante.

Vanaf 14.00 tot 18.00 uur kunnen bezoekers kijken en luisteren naar veel muziek, poëzie en dans. Na Muze Dante de Bigband Jalafusi met de 15-koppige formatie onder leiding van Martien de Kam.

Het eerste gedicht wordt uitgesproken door Larissa Verhoeff. Balletgroep Annelis Marijs laat met 12 danseressen een aantal klassieke nummers zien. Vervolgens draagt Harry Oonk zijn gedicht voor. The Missing Sticks laten met 4 man indrukwekkend slagwerk horen. Het volgende gedicht is van Arjan Keene. Daarna is het podium aan The Blazing Harrows, een Edese formatie. Het muzikale slot van Dante is toebedeeld aan de Latin/jazzband Caracola met de bekende zangeres Jessica Koomen.

De ingang van het Openluchttheater is aan de noordzijde; Burgemeester Bootlaan. Op het veld is een grote tent van Sport- en Speluitleen met spelletjes voor kinderen. Verder zijn er stands met kunst en kunstvoorwerpen en een workshop vogelverschrikkers maken door Truus Berendts.

u Meer op www.ccdante.nl

Foto:

‘Dante in de Kuil’: vooral veelzijdig.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie