‘Lunteren Fitter’ met oog op lagere vetpercentages

20 juni 2012 om 00:00 Regio

LUNTEREN - De 60 deelnemers van de eerste ronde van Lunteren Fitter hebben de finish gehaald. In een periode van 16 weken hebben ze op hun voeding gelet, gesport, gefietst, gewandeld, kortom flink gezweet om het vetpercentage naar beneden te krijgen. En dat is gelukt. Vijftien winnaars hebben hun gesponsorde prijs vorige week opgehaald in het Gezondheidscentrum van Lunteren.

De eerste prijs (een etentje bij de winnaar thuis, verzorgd door Dietheek Lunteren) bij de heren is gegaan naar Gerrit Bakkenes. Zijn vetpercentage is gedaald met 12.3% (oftewel 14.5 kg). Bij de dames is de prijs (kleding bon 100 euro, gesponsord door Cardio Fitness Lunteren) gegaan naar Teresa Hol met 5.8% (10.3 kg). De (poedel) prijs, voor degene met het meeste doorzettingsvermogen, is gegaan naar Guido Visser. Hij kreeg een cadeaubon aangeboden door Key Solutions.

Diëtist

De volgende ronde van Lunteren Fitter start eind augustus. ,,Meedoen aan Lunteren Fitter! levert je een fitter en gezonder lichaam omdat je gaat werken aan een verlaging van je vetpercentage. Er zijn leuke prijzen te winnen die gesponsord worden door de lokale ondernemers (o.a. Etos) van Lunteren. Vanaf augustus zal voor de deelnemers van Lunteren Fitter een 10% kortingspas beschikbaar zijn die op vertoon in diverse winkels in Lunteren 10% korting oplevert’’, aldus dieëtiste Mieke Daenen uit Lunteren.Meedoen aan Lunteren Fitter! levert je volgens Daenen een fitter en gezonder lichaam, omdat je gaat werken aan een verlaging van je vetpercentage. Een lager vetpercentage krijg je door je voedingspatroon aan te passen en meer te gaan bewegen. ,,Deze combinatie levert het beste resultaat op. Heel gewoon. Je volgt geen dieet, je gaat niet lijnen, maar je verandert je leefgewoonten om een lager vetpercentage te krijgen.

Het plan is eigenlijk heel simpel: het vetpercentage wordt gemeten tijdens een consult bij de dietist. Je krijgt voedingsadvies op maat. Geen dieet, maar praktische adviezen om gezonder te eten. Meer bewegen levert betere resultaten op, het advies is om minimaal 2 maal 60 minuten te bewegen. Hoe? Dat mag je zelf weten. Eén maal per maand ga je naar de dietist om je vetpercentage te meten en voor advies over je voeding. Wat zijn de kosten? Bij de dietist is een strippenkaart van 100 euro te koop. De strippenkaart bevat 6 consulten van 15 minuten en één consult gratis. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de consulttijd van de diëtist.

Als je een fitter lichaam wilt krijgen, dan kun je elk moment beginnen bij LunterenFitter! Meedoen aan de wedstrijd LunterenFitter kan in januari en augustus.

u Voor meer informatie bel 06-41882577, Mieke Daenen of stuur een mail naar m.daenen@dietheek.nl. www.lunterenfitter.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie